*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Επιλογές μουσικών έργων

Διαθεματική προσέγγιση διδασκαλίας: Τίτλοι μουσικών έργων για την αγάπη, τους θρύλους, τα παραμύθια, τη νύχτα, τα όνειρα, τη θάλασσα, τις λίμνες κ.α.


Συγγραφή: · Λίτσα Λεμπέση
Ζωγραφική επιμέλεια: · Πέτρος Ζουμπουλάκης
Έκδοση: 2010 από "Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ."
Σελ.:239 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7554-65-5


Θέμα: "Μουσική - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά"

Ενημερωτική, πρωτότυπη, παιδαγωγική και εξαιρετικά χρήσιμη για κάθε μουσικό, βρίσκω την καινούρια εργασία της ακάματης εργάτριας του Λόγου και της Τέχνης Λίτσας Λεμπέση.

Με την πλούσια παιδαγωγική της πείρα και τις μουσικές της γνώσεις η συγγραφέας ταξινόμησε σε θεματικές ενότητες πολλά μουσικά έργα. Το εύρος των κατηγοριών είναι εντυπωσιακό: για την Αγάπη, τα Επαγγέλματα, τις Εποχές, το Καρναβάλι, τη Μουσική, τα Ζώα και πολλά άλλα θέματα που όλα μαζί δίνουν ένα πλήθος πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Νομίζω λόγου χάρη πως το "Επιλογές μουσικών έργων" θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικά πολύτιμος βοηθός για έναν παραγωγό μουσικό εκπομπών, ένα δάσκαλο μουσικής, ένα τραγουδιστή, ένα μαέστρο ορχήστρας ή χορωδίας που θα ήθελε να καταρτίσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει μια συγκεκριμένη θεματολογία.

O μουσικός θεματικός κατάλογος απευθύνεται κυρίως στον Έλληνα εκπαιδευτικό και γενικότερα στους καλλιτέχνες. Βρίσκω πολύ σημαντικό, ότι η συγγραφέας έχει συμπεριλάβει στην εργασία της όχι μόνο γνωστές συνθέσεις της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας αλλά και πολλά έργα Ελλήνων δημιουργών.

Η συνεχής προσπάθεια της Λίτσας Λεμπέση για να εμπλουτίσει την εκπαιδευτικού χαρακτήρα μουσική βιβλιογραφία, είναι άξια συγχαρητήριων.

Άλκης Μπαλτάς, Αρχιμουσικός Συνθέτης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας