*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Ρύζι
Καλλιέργεια, παραγωγή, κατανάλωση
Συγγραφή: ·Αντώνιος Ανεσιάδης
Έκδοση: 2005 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:104 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-630-409-4
Θέμα: "Τροφή"
Κάθε χρόνο ο πληθυσμός αυτών που καταναλώνουν ρύζι αυξάνεται περισσότερο από 50 εκατομμύρια άτομα. Με δεδομένο ότι η αύξηση αυτή κατά το μεγαλύτερο αυτής μέρος αφορά ουσιαστικά την Κίνα όπου η κατανάλωση ρυζιού ξεπερνά τα 75 κιλά το άτομο, αντιλαμβανόμαστε ότι παγκοσμίως απαιτείται μία ετήσια αύξηση παραγωγής ρυζιού κατά 4 εκατομμύρια τόνους.
Είναι όμως αυτός ένας λόγος για να διαβάσει κανείς το "Ρύζι";
Μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας ξοδεύουν από το 1/2 έως 3/4 των εισοδημάτων τους για την αγορά ρυζιού.
Σε πολλούς αρέσει το λευκό ρύζι (Λευκασμένο), σε άλλους το κίτρινο (Barboiled), σε μερικούς το καφέ (cargo ή brun), πολλοί αρέσκονται να το τρώνε "λαπά".
- Ρύζι αρωματισμένο, ρύζι μακρόσπερμο, ρύζι στρογγυλόσπερμο.
- Έξι (6) χώρες της Ευρώπης των 25 παράγουν ρύζι . Η Ιταλία όμως παράγει περισσότερο ρύζι απ΄ότι παράγουν οι άλλες πέντε χώρες.
Τελικά ποιο ρύζι προτιμάμε;
Μήπως πρέπει να αρχίσετε να σκέφθεσθε ότι πρέπει να διαβάσετε τις σελίδες του βιβλίου "Ρύζι" ;
Άλλωστε ούτε πολλές είναι, ούτε αφομοιώνονται δύσκολα. Υπάρχουν βέβαια πολλά στοιχεία. Αυτά όμως απευθύνονται σ' αυτούς που θέλουν να κουραστούν περισσότερο.
(2010) Συνεταιριστικοί προβληματισμοί 2008-2009, Ελληνοεκδοτική
(2007) Συνεταιριστικοί προβληματισμοί 2006-2007, Σταμούλη Α.Ε.