*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ερέτρια - Νέα Ψαρά

Το χρονικό μιας πολιτείας


Συγγραφή: ·Ferdinand Pajor
Μετάφραση: ·Δημήτρης Γρηγορόπουλος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Μέλισσα"
Σελ.:199 1, ISBN: 960-204-306-7


Θέμα: "Πολεοδομία - Ελλάς" "Αρχαιολογία - Ελλάς"

Από το 1828, με την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, άρχισαν να σχεδιάζονται και να χτίζονται στην ελληνική επικράτεια νέες πόλεις στη θέση όπου κάποτε βρίσκονταν σημαντικές αρχαίες πόλεις. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση έθετε τη βάση για την οικοδομική ανασυγκρότηση της χώρας εμπνεόμενη από τις αξίες της αρχαιότητας.

Στην περίπτωση της Ερέτριας, ο νέος πολεοδομικός ιστός στα ερείπια της αρχαίας πόλης σχεδιάστηκε, τον Νοέμβριο του 1834, από τον γερμανό αρχιτέκτονα Eduard Schaubert, ο οποίος, την ίδια εποχή, εργαζόταν πάνω στα σχέδια της Αθήνας και του Πειραιά.

Το βιβλίο αυτό, ξεκινώντας από ποικίλες μαρτυρίες περιηγητών για την Ερέτρια, μελετά την πολεοδομική πρόταση του Schaubert, τη μερική υλοποίηση της, τις τροποποιήσεις που υπέστη κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και, γενικότερα, τα πεπρωμένα μιας ελληνικής πολιτείας στο διάβα των χρόνων. Παρουσιάζονται επίσης τα ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας που αποκάλυψε στα νεότερα χρόνια τα κατάλοιπα της Αρχαίας Ερέτριας. Τέλος, η έκδοση περιέχει αδημοσίευτα έγγραφα καθώς και περιγραφή επιλεγμένων νεοκλασικών κτηρίων της πόλης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας