*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σαίξπηρ: Εικονογραφημένος οδηγός


Συγγραφή: ·Nick Groom
Μετάφραση: ·Ιφιγένεια Ντούμη
Εικονογράφιση: · Edward Bettison
Επιμέλεια: ·Άννα Αστρινάκη
Έκδοση: Μάρτιος 2011 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:176 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-943-1


Θέμα: "Κόμικς" "Shakespeare, William, 1564-1616" "Πρόσωπα στις τέχνες"

Η εξέχουσα θέση την οποία κατέχει το έργο του Σαίξπηρ είναι απλώς απαράμιλλη. Τα θεατρικά του κείμενα γεμίζουν ασφυκτικά τις αίθουσες και αξιοποιούνται από το Χόλιγουντ για ταινίες που γίνονται τεράστιες εμπορικές επιτυχίες. Το έργο του, κάθε χρόνο εμπνέει έναν τεράστιο όγκο από μελέτες και κριτικές. Και του οφείλουμε όχι μόνο πολλές λέξεις του σημερινού μας λεξιλογίου, αλλά ακόμη και ορισμένες σκέψεις του σύγχρονου στοχασμού.

Οι Nick Groom και Piero διερευνούν πώς ο Σαίξπηρ έγινε τόσο διάσημος και δημοφιλής και γιατί μέχρι σήμερα θεωρείται ευρέως ο σπουδαιότερος συγγραφέας όλων των εποχών. Εξετάζουν επίσης τη λατρεία προς τον Βάρδο σε διαφορετικές εποχές και σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, τον τρόπο με τον οποίο τον εκμεταλλεύτηκαν και τον καταχράστηκαν για πολιτιστικούς και πολιτικούς σκοπούς, καθώς και το από πού πηγάζουν οι σφοδρότατες αντιπαραθέσεις γύρω από το έργο του.

Το "Ανακαλύψτε τον Σαίξπηρ" δεν είναι τόσο μια βιογραφία ή ένας οδηγός για τα θεατρικά του έργα και τα σονέτα του· είναι κυρίως μια ξενάγηση στον κόσμο του Γουίλ, ύστερα από την οποία συμπεραίνουμε ότι ο Σαίξπηρ, τόσους αιώνες μετά, παραμένει το πεδίο της μάχης στο οποίο εκείνο που διακυβεύεται είναι ακριβώς η κατανόησή μας για την ανθρώπινη φύση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας