*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κακοποίηση παιδιού και εφήβου

Ανίχνευση, αντιμετώπιση, πρόληψη

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ορέστης Γιωτάκος · Μαρία Τσιλιάκου ·Άρτεμις Κ. Τσίτσικα
Έκδοση: Μάρτιος 2011 από "Πεδίο"
Σελ.:560 (23χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9405-49-5


Θέμα: "Παιδιά - Κακοποίηση"

Ένα διαχρονικά επίκαιρο, πολυσυλλεκτικό βιβλίο για το σοβαρό και διαρκώς επιδεινούμενο φαινόμενο της κακοποίησης. Συμμετέχουν επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, οι οποίοι εξετάζουν ειδικότερα τις μορφές κακοποίησης, την κακοποίηση σε ειδικούς πληθυσμούς, τις επιπτώσεις, την ανίχνευση και την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς και τις διάφορες πολιτικές πρόληψης. Παράλληλα σκιαγραφούν με επάρκεια, σαφήνεια και ενάργεια τον ρόλο όλων των ειδικών και φορέων που συμμετέχουν στη φροντίδα του παιδιού και της οικογένειάς του. Οι συγγραφείς μάλιστα κατορθώνουν να πείσουν ότι μια προσέγγιση στην οποία δεν υπάρχουν "θύτες" και "θύματα", αλλά μόνο "θύματα", γίνεται πάντοτε με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον του παιδιού και του εφήβου, και όχι την τιμωρία του δράστη. Το βιβλίο θα αποδειχθεί ένα πολύτιμο βοήθημα όχι μόνο για επαγγελματίες υγείας αλλά και για όλους όσοι έχουν, έστω και οριακά, επαφή με το μέγιστο αυτό ιατροκοινωνικό, ηθικό και νομικό πρόβλημα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας