*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το χρονικό μιας τραγωδίας 1945-1949


Συγγραφή: · Αλέκος Κουτσούκαλης
Υπεύθυνος Σειράς: · Παντελής Βούλγαρης
Έκδοση: Μάρτιος 2011 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:354 (20χ11), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-941-5


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες" "Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949 - Προσωπικές αφηγήσεις"

Ο Αλέκος Κουτσούκαλης μάς παραδίδει ένα βιβλίο- ντοκουμέντο για την περίοδο του εμφύλιου σπαραγμού. Φέρνει στο φως τα δραματικά γεγονότα που αιματοκύλησαν την Ελλάδα. Εκατοντάδες ονόματα παρελαύνουν στις σελίδες του έργου του· πρόσωπα και καταστάσεις απομυθοποιούνται· εικόνες φρίκης και τρόμου. Στη δημοσιότητα έρχονται, για μία ακόμη φορά, σελίδες από την επισήμως άγνωστη ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Καταστροφικές ηγεσίες, με σχεδόν μεσσιανικές εμμονές, οδηγούν χιλιάδες συντρόφους στην ήττα και τον αφανισμό. Βήμα προς βήμα, ξαναζωντανεύει όλη η τραγωδία του Εμφύλιου Πολέμου, η μετέπειτα εξέλιξη του δράματος στην υπερορία· κατανομάζονται θύτες και θύματα. Και φτάνοντας στη σημερινή εποχή, το αίτημα του συγγραφέα, όπως και χιλιάδων άλλων εξοστρακισμένων αγωνιστών, επαναδιατυπώνεται: τα ιστορικά αρχεία του ΚΚΕ πρέπει ν' ανοίξουν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας