*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ζητήματα υγείας ταξιδεύοντας στον κόσμο


Επιμέλεια: ·Πετρούλα Χατζηπανταζή
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις"
Σελ.:374 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-452-116-0


Θέμα: "Πρώτες βοήθειες" "Δημόσια υγεία"

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με υψηλότερες ταχύτητες από ποτέ, για λόγους επαγγελματικούς, κοινωνικούς, ψυχαγωγικούς, ανθρωπιστικούς και αυτή η τάση δείχνει να συνεχίζεται και στο μέλλον παρόλη τη διεθνή οικονομική ύφεση. Οι ταξιδιώτες εκτίθενται σε ποικίλους κινδύνους όπως σε διαφορές στο υψόμετρο, στο επίπεδο υγρασίας, σε ακραίες θερμοκρασίες, σε λοιμώδη νοσήματα που μπορεί να είναι άγνωστα στην χώρα τους κ.ά. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς τους κινδύνους μπορούν να ελαχιστοποιηθούν με τις κατάλληλες προφυλάξεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι.

Σκοπός του βιβλίου αυτού που παρουσιάζουν οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, το οποίο εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και γράφτηκε από ειδικούς στο αντικείμενο της ταξιδιωτικής ιατρικής απ' όλο τον κόσμο, είναι η παροχή οδηγιών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης ή ελαχιστοποίησης δυσμενών συνεπειών για την υγεία των ταξιδιωτών. Οι πληροφορίες παρέχονται όσο το δυνατόν πιο συνοπτικά. Οι επαγγελματίες υγείας θα βρουν πρόσθετες βιβλιογραφικές πηγές για περισσότερη μελέτη των επιμέρους αντικειμένων.

Το βιβλίο έχει ως στόχο την παροχή οδηγιών στον αναγνώστη για το μεγαλύτερο φάσμα των σημαντικότερων υγειονομικών θεμάτων που σχετίζονται με τα ταξίδια. Οι συστάσεις αυτές αναφέρονται στους κινδύνους υγείας που σχετίζονται με τους διαφορετικούς τύπους ταξιδιού και ταξιδιωτών. Επίσης, διευκρινίζονται ο ρόλος του ιατρικού επαγγέλματος, της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και των ίδιων των ταξιδιωτών όσον αφορά στην αποφυγή προβλημάτων υγείας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε ιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας οι οποίοι παρέχουν συμβουλές υγειονομικού χαρακτήρα σε ταξιδιώτες, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει οδηγό σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και οργανισμούς, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας