*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γιατροί Θεσσαλονίκης

1800–1912


Συγγραφή: · Γεράσιμος Η. Πεντόγαλος
Έκδοση: Μάρτιος 2011 από "University Studio Press"
Σελ.:490 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-1990-0


Θέμα: "Ιατροί"

«Θέλω να πιστεύω πως πλησίασα σημαντικά την επιδίωξή μου να κάνω γνωστούς τους γιατρούς και την προσφορά τους στους κατοίκους της ξεχωριστής πόλης, που ήταν και είναι η Θεσσαλονίκη. Η δράση τους είναι στενά δεμένη με την ανοδική πορεία όλων των στοιχείων που έφεραν την επαρχιακή πόλη της Oθωμανικής Αυτοκρατορίας των πρώτων δεκαετιών του 19ου αι. στο επίπεδο αναδυόμενης ευρωπαϊκής στα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα. Ξεχωρίζουν οι Έλληνες το γένος γιατροί από τους συναδέλφους τους των άλλων Κοινοτήτων της πόλης και ας υστερεί η δική τους Κοινότητα πληθυσμιακά από την εβραϊκή και τη μουσουλμανική. Χωρίς αντιπαλότητες με τους συναδέλφους τους από τις άλλες Κοινότητες είχαν πρωτεύοντα ρόλο στη βαθμιαία εκτόπιση της εμπειρικής ιατρικής, σε όλες της τις εκδηλώσεις, από την επιστημονική ιατρική... Τούτο το βιβλίο, καθώς γράφηκε με στόχο την αναζήτηση και καταγραφή όλων των γιατρών αυτής της πόλης στο συγκεκριμένο διάστημα, καταγράφει με φροντίδα και προσπάθεια αντικειμενικότητας ό,τι έγινε δυνατό να συγκεντρωθεί και για τους άλλους γιατρούς που έδρασαν στο χώρο με ανάλογες επιδόσεις στην ιατρική αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών στα έθνη τους.»

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας