*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η νέα κουζίνα

Νόστιμη, υγιεινή, οικονομική: 250 συνταγές για το νέο ελληνικό τραπέζι


Συγγραφή: · Βέφα Αλεξιάδου · Αλεξία Αλεξιάδου
Έκδοση: Φεβρουάριος 2011 από "Alba"
Σελ.:144 (33χ24), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Μαγειρική"

Απλοποιήστε τη ζωή σας, μαγειρεύοντας καθημερινά υγιεινά, φτηνά, εύκολα και γρήγορα για έναν, για δύο, για την οικογένεια ή για όλη την παρέα.
Η ελληνική κουζίνα είναι η πιο πλούσια σε γεύσεις, κουζίνα της Μεσογείου. Είναι συγχρόνως και η πιο απλή. Λίγα, φρέσκα, αγνά υλικά δίνουν χίλιους συνδυασμούς γεύσης κι άλλες τόσες συνταγές γεμάτες φαντασία, επινοημένες από γενιές γυναικών που δημιούργησαν πάρα πολλά με πολύ λίγα!

Τα βασικά υλικά που δίνουν την ταυτότητα στα περισσότερα ελληνικά πιάτα είναι το ελαιόλαδο, το λεμόνι, η ρίγανη, ο μαϊντανός, το τυρί φέτα, οι ελιές, η ντομάτα και το φρεσκοζυμωμένο ψωμί από σιτάρι. Από μόνα τους αποτελούν ένα πλήρες γεύμα.
Προσθέτοντας φρέσκα λαχανικά και φρούτα που το εύκρατο κλίμα μας παρέχει σε αφθονία, χόρτα, αρωματικά βότανα και μυρωδικά που ξεπροβάλλουν από τις αμμουδιές ως τα βραχώδη βουνά, οι συνδυασμοί των λαδερών πιάτων της ελληνικής κουζίνας είναι άπειροι, με μοναδικά βασικά υλικά το μεράκι και τη φαντασία.

Με γνώμονα τη νοστιμιά, τη δημιουργία και την ποικιλία στο τραπέζι, οι ελληνίδες νοικοκυρές υπήρξαν πάντα ευρηματικές, δημιουργώντας γευστικές απολαύσεις με τα πιο απλά υλικά και συχνά με περισσεύματα, φροντίζοντας να υπάρχει πάντα ένα καλοστρωμένο τραπέζι για όλη την οικογένεια ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς που πέρασε η χώρα μας. Η οικονομία σε πρώτες ύλες και σε πηγές ενέργειας, απαραίτητη σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν επηρεάζει θετικά μόνο το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας αλλά είναι απαραίτητη τόσο για τη φύση όσο και για το οικοσύστημα ολόκληρου του πλανήτη. Ένα λιτό γεύμα δεν είναι απαραίτητα ένα φτωχό γεύμα. Με έξυπνες ιδέες και φρέσκα υλικά, η κάθε συνταγή μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μοναδικό τόοο σε παρουσίαση όσο και σε θρεπτική αξία φαγητό.

Στο πνεύμα της οικονομίας αλλά και της σωστής διατροφής, μειώστε τις ποσότητες κρέατος που καταναλώνετε μέσα στην εβδομάδα και εισάγετε νέες πρωτότυπες γεύσεις, βασισμένες σε γνωστές αγαπημένες, όπως όσπρια, δημητριακά και ζυμαρικά. Το πολύωρο μαγείρεμα κοστίζει αλλά και καταστρέφει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Ο χρόνος είναι χρήμα, γι' αυτό επιλέξτε για το καθημερινό φαγητό συνταγές που μαγειρεύονται γρήγορα. Φροντίστε να έχετε πάντα τα απαραίτητα υλικά στο ψυγείο και στο ντουλάπι και δεν θα μείνετε ποτέ χωρίς φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό ελληνικό και υγιεινό φαγητό. Ότι ετοιμάζετε στην κουζίνα σας με βασικά υλικά που εσείς επιλέγετε, μπορεί να γίνει όσο υγιεινό και οικονομικό το επιθυμείτε.

Στο βιβλίο θα βρείτε 300 συνταγές και ιδέες για να μαγειρέψετε εύκολα και οικονομικά τις πιο αγαπημένες Ελληνικές γεύσεις. Οι συνταγές του βιβλίου είναι απλά διατυπωμένες και περιέχουν λίγα υλικά που θα βρείτε εύκολα σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Διαβάζοντας προσεχτικά τις σελίδες του, να είστε σίγουροι πως δεν θα λείπει ποτέ το σπιτικό φαγητό από το τραπέζι σας, όσο πιεσμένοι κι αν είστε από χρόνο ή χρήματα.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

(2009) Νηστήσιμα και υγιεινά, Βέφα Αλεξιάδου

(2008) Νηστήσιμα και υγιεινά, Βέφα Αλεξιάδου

(2006) Ονειρικά Χριστούγεννα, Alba

(2004) Cooking a Fairytale, Alba

(2003) Μια γιορτή για τα παιδιά, Alba

(2003) Εξωτική κουζίνα, Alba

(2003) Wedding Days, Alba

(2002) Γεύσεις γάμου, Alba

(2002) Οι 20 καλύτερες συνταγές για παγωτά, Βέφα Αλεξιάδου

(2002) Οι 20 καλύτερες συνταγές με ρύζι, Βέφα Αλεξιάδου

(2002) Οι 20 καλύτερες συνταγές για μπουφέ, Βέφα Αλεξιάδου

(2002) 20+2 βραβευμένες παραδοσιακές συνταγές, Βέφα Αλεξιάδου

(2002) Cooking a Love Affair, Alba

(2001) Οι 20 καλύτερες συνταγές με φύλλο, Βέφα Αλεξιάδου

(2001) Οι 20 καλύτερες συνταγές για σούπες, Βέφα Αλεξιάδου

(2001) Οι 20 καλύτερες συνταγές γρήγορες-εύκολες, Βέφα Αλεξιάδου

(2001) Οι 20 καλύτερες συνταγές της Μεσογείου, Βέφα Αλεξιάδου

(2001) Οι 20 καλύτερες συνταγές για θαλασσινά, Βέφα Αλεξιάδου

(2001) Οι 20 καλύτερες συνταγές για το Πάσχα, Βέφα Αλεξιάδου

(2001) Ερωτικές συνταγές, Alba

(2001) Οι 20 βραβευμένες ελληνικές συνταγές, Βέφα Αλεξιάδου

(2001) Οι 20 βραβευμένες ελληνικές συνταγές, Βέφα Αλεξιάδου

(2000) Τα 20 καλύτερα light γλυκά, Βέφα Αλεξιάδου

(2000) Τα 20 καλύτερα light φαγητά, Βέφα Αλεξιάδου

(2000) 20+1 βραβευμένες ελληνικές συνταγές, Βέφα Αλεξιάδου

(1999) Οι 20 καλύτερες συνταγές για σαλάτες, Βέφα Αλεξιάδου

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας