*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιερά Κατήχησις

Ήτοι της Θείας και Ιεράς Λειτουργίας εξήγησις και εξέτασις των χειροτονουμένων: Κατ' ερώτησιν και απόκρισιν


Συγγραφή: ·Νικόλαος Βούλγαρης
Έκδοση: 2004 από "Μοναστικός Οίκος Υ. Θ. "Χαράς των Θλιβομένων""
Σελ.:309 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Ορθοδοξία" "Χριστιανική ηθική και ευλάβεια" "Χριστιανική πίστη"

[...] Η ανά χείρας "Κατήχησις", τυπωθείσα εις Βενετίαν εν έτει 1681, πρωτότυπος εις το είδος της (περιέχουσα συν τοις άλλοις πληθώρα αποφθεγμάτων υπέρ διακοσίων Αγίων και Διδασκάλων της καθ' ημάς Ορθοδόξου Εκκλησίας) διηρέθη με την μορφήν ερωταποκρίσεων εις κεφάλαια κατά περιεχόμενον.

Εις τινα σημεία -ιδίως εις το κεφάλαιον περί της Θείας Λειτουργίας- παρουσιάζονται θεωρίαι πρωτότυποι ως προς την γραφήν και ερμηνείαν μη θίγουσαι το Δόγμα (ενδεικτικώς αναφέρομεν την περίπτωσιν της Μικράς Εισόδου, όπου το "Σοφία ορθοί" γράφεται και "ορθή" και ερμηνεύεται ούτως). Ομοίως χρησιμοποιούνται λέξεις εκ της τοπικής διαλέκτου -πλήρως κατανοηταί- και άλλαι τιναί ιδιορρυθμίαι γραφής του συγγραφέως, άτινας θα συναντήσει ο αναγνώστης.

Επιθυμούντες να προσφέρωμεν το κείμενον ως έχει εις το πρωτότυπον, παρελείψαμεν καλώς ή κακώς ορθογραφικάς διορθώσεις και υπομνηματίσεις καθ' ο η επανέκδοσις δεν τυγχάνει "κριτική".

Στόχος είναι η προσφορά του ετοίμου θεολογικού λογού να ωφελήση ψυχάς. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας