*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Που πηγαίνει η ψυχή μας μετά τον θάνατον;

Γιατί τελούνται τα μνημόσυνα;


Επιμέλεια: ·Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος
Έκδοση: Οκτώβριος 2010 από "Μοναστικός Οίκος Υ. Θ. "Χαράς των Θλιβομένων""
Σελ.:159 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Θάνατος - Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία"

Τελευταίο οριακό επεισόδιο της επίγειας ζωής μας είναι ο θάνατος του σώματος. Το γεγονός αυτό πάντοτε προβλημάτιζε και προβληματίζει τον άνθρωπο.
Ο θάνατος μας θέτει ερωτήματα μεγάλης σημασίας. Που πηγαίνουμε μετά θάνατον; Συνεχίζουμε να ζούμε; Τί συναντάμε εκεί; Ποιος τρόπος ζωής μας περιμένει; κ.τ.λ.

Απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα δίνει πρωτίστως ο λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, και εν συνεχεία "οι ιδόντες και παθόντες τα θεία" πνευματοφόροι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Μ' αυτή τη βάση του ορθοδόξου φρονήματος αποδεχόμαστε πως ο προσωπικός θάνατος θα είναι το τελευταίο επεισόδιο της επίγειας ζωής μας· αλλά καί το ξεκίνημα μιας "άλλης βιοτής", ενός καινούργιου τρόπου ζωής, εντελώς ξένου καί διαφορετικού από αυτόν της ζωής στη γη και στον παρόντα κόσμο. Για εκείνους βεβαίως που ζουν έξω από το χώρο της χριστιανικής πίστεως ο θάνατος παραμένει το κατ' εξοχήν γεγονός φθοράς και αφανισμού της ζωής, ένα μυστήριο πραγματικό και παράλογο που γεμίζει με φόβο και αμηχανία κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Κατά την πολυετή διακονία μας πολλές φορές δεχτήκαμε τα εναγώνια ερωτήματα των χριστιανών μας, σχετικά με το γεγονός του θανάτου, ιδίως δε από νέους ανθρώπους, όπου ο "σύγχρονος" τρόπος της ζωής τους, τους στερεί την ελπίδα της αιωνιότητος και την καταφυγή στην αγάπη και το έλεος του Θεού.

Επιθυμούντες να συμβάλλουμε εις την απάντησιν των ερωτημάτων αυτών, επιλέξαμε τον πατερικό λόγο, μ' ελαφρά διασκευή της γλώσσης των κειμένων, προς πλήρη κατανόηση υπό των πολλών. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας