*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δασική νομοθεσία


Επιμέλεια: ·Ευπραξία - Αίθρα Μαριά
Έκδοση: Ιανουάριος 2011 από "Νομική Βιβλιοθήκη"
Σελ.:1392 Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-272-785-3


Θέμα: "Περιβάλλον - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία "

Σκοπός της νέας έκδοσης είναι η πλήρης ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, νομικού και μη, που ασχολείται με τα δάση τόσο ως οικοσύστημα όσο και ως οικονομικό αγαθό για τις νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν στην γενικότερη έννοια «δάσος» αλλά και σε άλλες ειδικότερες έννοιες όπως είναι οι δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, η προστασία των δασών, τα δασικά προϊόντα, οι προστατευόμενες περιοχές κ.ά. Την επιδίωξη αυτή για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου υπηρετεί και η παράθεση κατ’ άρθρο, όπως ήδη αναφέρθηκε, στα οικεία νομοθετήματα πλούσιας και ενημερωμένης μέχρι και το έτος 2010 νομολογίας όχι μόνο των ημεδαπών δικαστηρίων όλων των βαθμών και δικαιοδοσιών αλλά και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (πλέον ΔΕΕ) αφού το δάσος ως προστατευτέο έννομο αγαθό δεν αφορά μόνο στην εθνική έννομη τάξη αλλά έχει και πτυχές ευρωπαϊκές και διεθνείς. Κατά συνέπεια, η παρούσα έκδοση συμπληρώθηκε, και αυτό αποτελεί καινοτομία της σε σχέση με την προηγούμενη, αφενός με κανόνες του δευτερογενούς κοινοτικού – ενωσιακού δικαίου (χαρακτηριστική είναι η Οδηγία 92/43/ΕΟΚ για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας και σειρά άλλων Οδηγιών και Κανονισμών) αλλά και διεθνή συμβατικά κείμενα που έχουν κυρωθεί από την χώρα μας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εσωτερικού μας δικαίου (π.χ. Σύμβαση Ραμσάρ, Σύμβαση για τη βιολογική ποικιλότητα, Πρωτόκολλο του Κιότο, Ευρωπαϊκή Σύμβαση του Τοπίου κ.λπ.). Εκτός της κατ’ άρθρον νομολογίας παρατίθεται και εκτεταμένη βιβλιογραφία - αρθρογραφία μέχρι και το έτος 2010 σε αντικείμενα συναφή με τα δάση και τις σχετικές έννοιες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας