*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Ελλάδα στον 19ο και 20ό αιώνα

Εισαγωγή στην ελληνική κοινωνία


Συγγραφή: · Γιώργος Ανδρέου · Στράτος Γεωργούλας · Ελευθερία Ζέη · Θανάσης Καλαφάτης · Μαρία Κορασίδου · Λίνα Λούβη · Ανδρέας Ν. Λύτρας · Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας · Νίκη Μαρωνίτη · Γιάννης Μηλιός · Αντώνης Μωυσίδης · Ευθύμης Παπαβλασόπουλος · Δέσποινα Ι. Παπαδημητρίου · Γιάννης Παπαθεοδώρου · Σωκράτης Δ. Πετμεζάς · Στέφανος Ροζάνης · Θεόδωρος Δ. Σακελλαρόπουλος · Σπύρος Σακελλαρόπουλος · Μιχάλης Σπουρδαλάκης · Χαράλαμπος Τσαρδανίδης (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Αντώνης Μωυσίδης · Σπύρος Σακελλαρόπουλος
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2010 από "Τόπος"
Σελ.:487 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6863-72-7


Θέμα: "Κοινωνιολογία" "Ελλάς - Ιστορία, Νεώτερη" "Πολιτική - Ιστορία - Ελλάς"

Με άξονες τις παραδοσιακές δομές και λειτουργίες του παρελθόντος και πρότυπο-κατεύθυνση το δυτικό-νεωτερικό παράδειγμα, η ελληνική κοινωνία πορεύθηκε μέσα σε μία ιστορικά ιδιόμορφη διαρκή κίνηση κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτισμικών αποδιαρθρώσεων και ανασυνθέσεων. Μία πορεία που αποδεικνύεται δύσκολη καθώς θεσμικές δυσλειτουργίες, οικονομικές υστερήσεις και πολιτισμικές μεταβολές αναδεικνύουν τις δομικές ιδιομορφίες και αδυναμίες της.

Στο βιβλίο αυτό, ως εισαγωγή στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας, καταβάλλεται η προσπάθεια να απεικονισθεί και να αναλυθεί, μέσα από τα κείμενα 20 ειδικών επιστημόνων, η ευρύτερη δυνατή εικόνα της πορείας της από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα. Αναλύονται βασικές συνιστώσες της συγκρότησης και λειτουργίας της, που επιτρέπουν στον αναγνώστη να αποκτήσει μία συνολική εικόνα της φυσιογνωμίας και να προσεγγίσει ερμηνευτικά τις σύγχρονες λειτουργίες και δυσλειτουργίες.

Οι θεματικές ενότητες που αναλύονται, χωρίς να εξαντλούν όλο το δυνατό φάσμα των ζητημάτων, καλύπτουν και τους δύο αιώνες (19ο και 20ό), κατά την ίδια κατανομή, πλην δύο ειδικών θεμάτων (Κυπριακό ζήτημα και η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση), περιλαμβάνοντας την ανάλυση των κοινωνικών δομών, το αγροτικό ζήτημα, τις πολιτικές δυνάμεις, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την καθημερινή ζωή και τις τέχνες, τον πολιτισμό και την κίνηση των ιδεών.

(2012) Διεθνής πολιτική οικονομία, Εκδόσεις Παπαζήση

(2010) Κατευθύνσεις στη μελέτη των διεθνών σχέσεων, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2008) Διεθνείς σχέσεις, Εκδόσεις Παπαζήση

(2006) Το σύστημα λήψης αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική, Εκδόσεις Παπαζήση

(1996) Πού βαδίζει η Ρωσία;, Εξάντας

(1996) Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(1995) Οι Ελληνο-βουλγαρικές σχέσεις, Εκδόσεις Παπαζήση

(1993) Η Σοβιετική Ένωση, Θεμέλιο

(1992) Το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας και η ελληνική εξωτερική πολιτική προ το 2000, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(1992) Η ανανεωμένη μεσογειακή πολιτική της ευρωπαϊκής κοινότητας και η Ελλάδα, Εκδόσεις Παπαζήση

(1991) Οι σχέσεις της Κύπρου με τις ευρωπαϊκές κοινότητες 1972-1990, Εκδόσεις Παπαζήση

(1990) Βιβλιογραφικός οδηγός για την Τουρκία 1923-1990, Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών

(1989) Η πολιτική των υπερδυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο και στον Περσικό κόλπο, Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας