*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Sorgfaltsplficht und Behandlungsfehler


Συγγραφή: ·Κάλλια Γκαβέλα
Έκδοση: Ιανουάριος 2011 από "Νομική Βιβλιοθήκη"
Σελ.:144 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-272-762-4


Θέμα: "Ιατρική - Δίκαιο και νομοθεσία " "Ποινικό δίκαιο"

Η νομική ιατρική βιβλιογραφία διακρίνει τρεις κατηγορίες εσφαλμένης ιατρικής πράξης ανάλογα με την πηγή προέλευσης του in casu παραβιασθέντος κανόνα επιμέλειας: το σφάλμα περί την υποχρέωση ενημέρωσης, το σφάλμα περί την υποχρέωση οργάνωσης και το σφάλμα περί την υποχρέωση επιμελούς διεξαγωγής του ιατρικού εγχειρήματος. Η συγγραφέας επικεντρώνεται στο πλαίσιο της παρούσας μελέτης στο σφάλμα κατά τη διεξαγωγή της ιατρικής πράξης. Ειδικότερα, οριοθετείται η έννοια αυτού και επιχειρείται η συστηματική του ένταξη στην ιδιότυπη δομή των εγκλημάτων της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια των παρ. 222 και 229 του γερμανικού ποινικού κώδικα. Η μελέτη σκοπεί να καταδείξει τις επιμέρους προϋποθέσεις, οι οποίες είναι αναγκαίο να συντρέχουν, ώστε η ποινική έννομη τάξη να μπορεί να αποδώσει στον ιατρό τη μομφή της πλημμελούς εκπλήρωσης των καθηκόντων του.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας