*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στα άδυτα του Εμφυλίου

Στρατόπεδα Ρουμπίκ και Μπούλκες


Συγγραφή: · Χρήστος Δ. Καινούργιος
Υπεύθυνος Σειράς: · Παντελής Βούλγαρης
Έκδοση: Ιανουάριος 2011 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:228 (20χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-904-0


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949 - Προσωπικές αφηγήσεις" "Στρατόπεδα συγκεντρώσεως"

Στην ιστορική καταγραφή του Εμφυλίου Πολέμου, πολλές είναι οι σκοτεινές πτυχές και οι αδιευκρίνιστες λεπτομέρειες των γεγονότων που υπήρξαν αιτίες και αφορμές για την εκδήλωση της αδελφοκτόνου σύρραξης. Ειδικότερα δε ο ρόλος της Συμφωνίας της Βάρκιζας και οι συνέπειες της αποτελούν διαχρονική εστία διαφωνιών μεταξύ ιστορικών, αλλά και ανθρώπων οι οποίοι βίωσαν τη ζοφερή εκείνη περίοδο.

Το παρόν βιβλίο του Χρήστου Δ. Καινούργιου συνιστά μια βιωματική καταγραφή των εμπειριών του από τα στρατόπεδα Ρουμπίκ και Μπούλκες, στην Αλβανία και στη Γιουγκοσλαβία αντίστοιχα, χώρους καταφυγής στη Γιουγκοσλαβία αντίστοιχα, χώρους καταφυγής αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά τη μεταβαρκιζιανή περίοδο. Ο συγγραφέας ρίχνει "φως" σε μια άγνωστη πτυχή της νεοελληνικής ιστορίας και της εμφύλιας διαμάχης, επιχειρώντας να διαλύσει μύθους και να καταστήσει σαφείς τον πραγματικό ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας των εν λόγω στρατοπέδων, που υπήρξαν εστίες ανακούφισης και ιδεολογικής συγκρότησης για χιλιάδες Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες, μετά τις διώξεις που υπέστησαν ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας της Βάρκιζας.

(2003) Στα άδυτα του εμφυλίου, Ιωλκός

(1990) Συγκριτική παιδαγωγική, Σύγχρονη Εποχή

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας