*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μεσσηνιακή παράδοση βίου

Τρόποι και τύποι ζωής


Συγγραφή: · Πάνος Δ. Κοσμόπουλος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος"
Σελ.:365 (21χ14), Πανόδετο, ISBN: 960-8028-98-1


Θέμα: "Μεσσηνία - Ιστορία"

[...] Παραδίδοντας στο αναγνωστικό κοινό, τον δεύτερο τόμο της "Μεσσηνιακής παράδοσης βίου", απερίφραστα θέλω να τονίσω, ότι αυτού του κόσμου των πατέρων μας την πνευματική ρώμη και αρχοντιά καταθέτω και καταγράφω. Ως οστούν εκ των οστέων αυτού του κόσμου που με έθρεψε μιλώ. Με την προσωπική βιωματική κατάθεση, με την ιστορική έρευνα και την λαογραφική αποτύπωση. Πίστη, αγάπη, τα δυο κλωνάρια της ψυχής αυτού του κόσμου, φυτεμένα στην μνήμη. Αυτή η μνήμη, - που μας γεννά και μας αναγεννά ως ανθρώπους και όχι ως άβουλους καταναλωτές - είναι ό,τι σήμερα χρειάζεται. Για να γεννηθεί ξανά, η πίστη και η αγάπη, που παρά τις ατέλειές του, διέθετε ο κόσμος των πατέρων μας. Δύσκολο το εγχείρημα, αλλά αναγκαίο. Κι αν καταφέρνει να δώσει το μωσαϊκό ενός βίου αντικειμένου στην σημερινή "βιολογία", του βίου των υπομενόντων, των αγωνιζομένων, των θυσιασμένων, τότε το εγχείρημα έχει πετύχει. Κι ο γράφων θα δώσει τη μαρτυρία του.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

(2008) Παρεμβάσεις κοινωνικής χρονογραφίας, Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος

(2006) Μεσσηνιακή παράδοση βίου, Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος

(2000) Στοιχειά του τόπου μου, Αρμός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας