*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μαθαίνοντας να ζούµε

Η σοφία των µύθων

"La sagesse des mythes: Apprendre à vivre" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Luc Ferry
Μετάφραση: ·Λίνα Σιπητάνου
Έκδοση: Νοέμβριος 2010 από "Πλέθρον"
Σελ.:381 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-348-212-9


Θέμα: "Μυθολογία - Ερμηνεία και κριτική" "Μυθολογία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική"

Όπως είχε κάνει και για τη φιλοσοφία στον πρώτο τόµο του "Μαθαίνοντας να ζούµε", που σηµείωσε τεράστια εκδοτική επιτυχία, ο Λυκ Φερύ κάνει τους θεµελιώδεις µύθους της εποχής µας προσβάσιµους για όλους. Παρουσιάζει µε τέχνη αυτές τις εκπληκτικές αφηγήσεις και αναδεικνύει µε µαεστρία το βαθύ τους νόηµα και τη σχέση τους µε τη σηµερινή εποχή. Σχεδόν χωρίς να το αντιλαµβανόµαστε, χρησιµοποιούµε δεκάδες εικόνες ή µεταφορές της αρχαιοελληνικής µυθολογίας: "πιάνω τον ταύρο από τα κέρατα", "πακτωλός" χρηµάτων, πέφτω "από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη", ακολουθώ τον "µίτο της Αριάδνης", χάνοµαι σε έναν "λαβύρινθο" ή έναν "δαιδαλώδη" δρόµο, γίνοµαι "µήλο Έριδος", µιλάω σαν την "Κασσάνδρα" και πολλά άλλα. Είναι αδύνατον να απαριθµήσουµε όλες τις µεταφορές, µέσα στις οποίες κοιµούνται ο Ωκεανός, οι Σειρήνες, ο Τυφώνας, ο Τρίτωνας, ο Πύθωνας και τα άλλα εκπληκτικά όντα που επιζούν στην καθηµερινή µας γλώσσα.

Αυτό το βιβλίο µάς προτείνει να τα ξυπνήσουµε, αφηγούµενοι τις καταπληκτικές ιστορίες τους. Αντίθετα ωστόσο µε την επικρατούσα άποψη, η µυθολογία δεν περιορίζεται σε µια αλληλουχία "µύθων και θρύλων". Οι µεγάλοι µύθοι προτείνουν σε φιλοσοφικό επίπεδο µια πλειάδα από πολύ ουσιαστικά µαθήµατα για τη ζωή και τη σοφία. Αποτελούν µια µεγαλειώδη απόπειρα να δοθούν απαντήσεις στο αρχαίο ερώτηµα της "αγαθής ζωής". Η φιλοσοφία που γεννιέται στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά εκκοσµίσκευση των µηνυµάτων αυτών των µύθων, των οποίων η µελέτη είναι και απαραίτητη για την κατανόησή της.

(2016) Η ωραιότερη ιστορία της φιλοσοφίας, Εκδόσεις Πατάκη

(2012) Η επανάσταση της αγάπης, Πλέθρον

(2011) Homo Aestheticus, Ευρυδίκη

(2008) Μαθαίνοντας να ζούμε, Πλέθρον

(2005) Τι είναι ο άνθρωπος;, Κριτική

(2000) Οι μοντέρνοι καιροί και η σοφία τους, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας