*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αθηναϊκό ημερολόγιο 2011

Έτος 22ο


Ανθολογία: · Στρατής Γ. Φιλιππότης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Φιλιππότη"
Σελ.:255 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Ημερολόγια" "Νεοελληνική λογοτεχνία - Συλλογές"

[...] Προσπαθεί, λοιπόν, το "Αθηναϊκό Ημερολόγιο" κάθε χρόνο να παρουσιάσει από τις σελίδες του όχι μόνο το χτες, αλλά επιδιώκει να προβάλλει και το σήμερα, δημοσιεύοντας κείμενα και φωτογραφίες για την Αθήνα, που έφυγε, αλλά και για την Αθήνα που ζούμε τώρα, την Αθήνα, που, δυστυχώς, για τους παλιούς κατοίκους της είναι πια μια πόλη αγνώριστη, μια πόλη απάνθρωπη, χωρίς ούτε ίχνος από την παλιά της ομορφιά. Κανείς βέβαια δεν πίστευε, ότι μπορούσε με το πέρασμα του χρόνου να μη συμβούν ανατροπές σε όλους τους τομείς και κυρίως στο σκηνικό, που χαρακτηρίζει μια πόλη-πρωτεύουσα, μια πόλη που καταλήγει να έχει πολλά εκατομμύρια πληθυσμού. Και κανείς όμως δεν φανταζόταν, ότι θα γίνουν τόσα εγκλήματα, όπως η χωρίς ντροπή κατεδάφιση παλαιών και ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο, αλλά και πολλά άλλα τραγικά λάθη, που άλλαξαν τη μορφή της Αθήνας σε σημείο να γίνει σήμερα μια απρόσωπη τσιμεντούπολη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας