*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η μουσική των άστρων


Συγγραφή: · Charles Simic
Μετάφραση: · Στρατής Χαβιαράς · Ντίνος Σιώτης
Έκδοση: Ιούνιος 2010 από "Κοινωνία των (δε)κάτων"
Σελ.:97 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-98049-8-5


Θέμα: "Αμερικανική ποίηση"

Η Κοινωνία των (δε)κάτων εκδίδει για πρώτη φορά στα ελληνικά ποιητική συλλογή του Τσαρλς Σίμικ, ενός μεγάλου εκφραστή της σύγχρονης αμερικανικής ποίησης. Ο Τσαρλς Σίμικ γεννήθηκε το 1938 στο Βελιγράδι αλλά από το 1954 ζει στις ΗΠΑ. Του έχει απονεμηθεί το Βραβείο Pulitzer (1990) και το Βραβείο Wallace Stevens (2007), ενώ ήταν ο 15ος Δαφνοστεφής Ποιητής της Βιβλιοθήκης του Κονγκρέσου. Είναι τακτικός συνεργάτης της επιθεώρησης The New York Review of Book και του περιοδικού Der Spiegel. Θεωρείται κορυφαίος στον κόσμο ποιητής. Όπως γράφει η ποιήτρια Μέριαν Μουρ "Η ποίηση [του Σίμικ] επικεντρώνεται στον ανθρωπομορφισμό και σε ερμηνείες της σχέσης ανάμεσα στο άψυχο και το έμψυχο, ανάμεσα στα αντικείμενα και τα ζώα, ανάμεσα στο αόρατο και το ορατό". Ο Στρατής Χαβιαράς συμπληρώνει "Όπως η ζωή έτσι και η τέχνη του Σίμικ γεφυρώνει την Ευρώπη με την Αμερική, μεταφυτεύοντας εκεί μια αίσθηση της ιστορίας τόσο άμεση όσο και προσιτή, μια ποίηση αρχέγονη, θα έλεγε κανείς, αλλά μια ποίηση κοινωνικά άγρυπνη, όπου το παράδοξο και συχνά σκοτεινό συγκρούονται με το ειρωνικό και το ανάλαφρο".
Η επιλογή των ποιημάτων της συλλογής έγινε από το σύνολο του έργου του Σίμικ, ενός έργου που δύσκολα κατάτασσεται κάπου.


Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη : "Για τη μουσική των άστρων" (μτφ Στ. Χαβιαράς), "Βγάζοντας περίπατο τη μαύρη γάτα" (μτφ Ντ. Σιώτης) και "Η φωνή στις 3 π.μ." (μτφ Στ. Χαβιαράς).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας