*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελληνικό ταξίδι, 1937

"Greek Journey" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Lincoln Mac Veagh ·Margaret Mac Veagh
Μετάφραση: · Λίνα Κάσδαγλη
Έκδοση: Οκτώβριος 2010 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:252 (21χ14), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-843-5


Θέμα: "Ταξίδια και περιηγήσεις" "Ελλάς - Περιγραφή και ταξίδια"

Το "Ελληνικό Ταξίδι" διαβάστηκε πολύ στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής. Ίσως γιατί ο κόσμος που περιγράφει -μια γελαστή, ειδυλλιακή και συγκινητικά πρωτόγονη Ελλάδα- βρισκόταν πια στο τέλος του. Γράφτηκε από ένα ζευγάρι καλλιεργημένων κι ευαίσθητων Αμερικανών, που προσπάθησαν να μεταδώσουν τη γαλήνη της Ολυμπίας, το ιερό δέος των Δελφών, τις φευγαλέες εικόνες της αρχαίας ιστορίας, αλλά και τα διασκεδαστικά σκίτσα της σύγχρονης ζωής. Γι' αυτούς, τα αρχαία ερείπια ζουν τόσο έντονα όσο το βοσκόπουλο που μόλις γλίτωσε την κατσίκα του από το τρένο. Είναι κι αυτό ένα από τα προτερήματα του βιβλίου που διόλου δεν τα θάμπωσε ο χρόνος. Μέσα από τις σελίδες του, η Ελλάδα αναπηδά σε ό,τι έχει αιώνιο: τη φύση, την ιστορία, το φιλόξενο χαμόγελο των ανθρώπων.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας