*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η αποστολή μου στην Αθήνα

1922 το έπος της εγκατάστασης των προσφύγων στην Ελλάδα

"I Was Sent to Athens" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Henry Morgenthau
Μετάφραση: ·Σήφης Κασεσιάν
Έκδοση: Οκτώβριος 2010 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:368 (21χ14), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-842-7


Θέμα: "Ελλάς - Περιγραφή και ταξίδια" "Ελλάς - Ιστορία - Μικρασιατική καταστροφή - Προσωπικές αφηγήσεις"

"Δεν υπάρχει στα έργα του Ομήρου σελίδα που να είναι τόσο συναρπαστική όσο αυτό το σύγχρονο έπος του ελληνικού λαού. Η φοβερή καταστροφή της Σμύρνης το 1922, όπου οι νικητές Τούρκοι σκότωσαν αμέτρητες δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και ανάγκασαν τους υπόλοιπους, εκατοντάδες χιλιάδες επιζώντες, να καταφύγουν αμέσως στην Παλιά Ελλάδα, δημιούργησε γι' αυτό το μικροσκοπικό έθνος των πέντε εκατομμυρίων μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που αφορούσε την αιφνίδια εισροή ενός πρόσθετου, είκοσι πέντε τοις εκατό, του γηγενούς πληθυσμού, που είχε ανάγκη άμεσης περίθαλψης και στη συνέχεια μόνιμης αποκατάστασης. Αυτή την πρόκληση προς "τον ανθρωπισμό και την ευρηματικότητά της" η Ελλάδα την αντιμετώπισε με εξαιρετικά αξιοθαύμαστο τρόπο".

(2001) Secrets of the Bosphorus, Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας

(1994) Η αποστολή μου στην Αθήνα, Τροχαλία

() Τα μυστικά του Βοσπόρου, Τροχαλία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας