*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Mémoire sur l'état physique et politique des isles d'Hydra, Spécié, Poro et Ipséra en l'année 1808


Συγγραφή: ·Auguste de Jassaud
Έκδοση: 1978 από "Καραβία, Δ. Ν. - Αναστατικές Εκδόσεις"
Σελ.:137 (22χ15), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Ύδρα - Ιστορία " "Νησιά Αιγαίου - Ιστορία" "Σπέτσες - Ιστορία"

Εδώ δημοσιεύεται για πρώτη φορά το "υπόμνημα" του Γάλλου προξένου της Σμύρνης Auguste de Jassaud (γεν. 1782 στο Fontainebleau των Παρισίων) για τα νησιά του Σαρωνικού (την Ύδρα, τον Πόρο, τις Σπέτσες) και τα Ψαρά. Ο Jassaud περιγράφει τη γεωγραφία, το τοπίο και τον χαρακτήρα των κατοίκων, και παρέχει πληροφορίες για την ιστορία, τον πληθυσμό, τα ήθη και τα έθιμα, την πολιτική (διοικητική) οργάνωση, το εμπόριο και τη ναυτιλία των τεσσάρων νησιών. Ο πλούτος των πληροφοριών και οι εύστοχες παρατηρήσεις του νεαρού Γάλλου διπλωμάτη αποτελούν την πληρέστερη μαρτυρία για την κατάσταση των νησιωτικών κοινοτήτων και του εμπορικού τους στόλου στις παραμονές της Ελληνικής Επανάστασης. Η εισαγωγή, τα σχόλια και το ευρετήριο (προσώπων και τόπων) της αναστατικής έκδοσης συντάχθηκαν από τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Σβολόπουλο. Η έκδοση συμπληρώνεται από τέσσερεις λιθογραφίες της Ύδρας και των Ψαρών, που φιλοτέχνησε ο συγγραφέας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας