*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τουρκία και ελληνισμός

Οδοιπορικό στη Μακεδονία: Έλληνες, Τούρκοι, Βλάχοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι

"La Turquie et l’hellénisme contemporain: La Macédoine: Hellènes, Bulgares, Valaques, Albanais, Autrichiens, Serbs" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Victor Bérard
Μετάφραση: ·Μπάμπης Λυκούδης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2010 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:426 (21χ14), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-838-9


Θέμα: "Ελληνισμός" "Οθωμανική Αυτοκρατορία " "Ταξίδια και περιηγήσεις" "Μακεδονία - Ιστορία"

"Στη διάρκεια των τριών χρόνων που πέρασα στην Ανατολή, επισκέφθηκα τα ελληνικά μέρη και τα πιο πολλά από τα τουρκικά. Ήθελα να μελετήσω επιτόπου το Ανατολικό Ζήτημα, χωρίς προκατασκευασμένη γνώμη αλλά με καθορισμένο στόχο.

[...] Ανάμεσα στους λαούς που πρωταγωνιστούν εκεί, οι Έλληνες είναι εκείνοι με τους οποίους βρίσκομαι σε στενότερες και συχνότερες σχέσεις. Προσπάθησα, λοιπόν, να γνωρίσω τον ελληνισμό. Ποια είναι ακριβώς τα τωρινά σύνορά του, οι δυνάμεις του στην Ευρώπη και την Ασία, τα εφόδιά του, τα προπαγανδιστικά του μέσα, η επιρροή του και οι εχθροί του; Χωρίς τον ενθουσιασμό των αλλοτινών φιλελλήνων και χωρίς την περιφρόνηση των σημερινών μισελλήνων, έθεσα σκοπό μου την αμερόληπτη αναζήτηση της αλήθειας".

(2011) Ακολουθώντας το πλοίο του Οδυσσέα, Άγρα

(2010) Κρητικές υποθέσεις, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη

(1994) Κρητικές υποθέσεις, Τροχαλία

(1987) Τουρκία και ελληνισμός, Τροχαλία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας