*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μουσικοτροπώντας

Τα νοήματα της μουσικής πράξης και της ακρόασης

"Musicking: The Meanings of Performing and Listening" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Christopher Small
Μετάφραση: ·Δήμητρα Παπασταύρου ·Στέργιος Λούστας
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2010 από "Ιανός"
Σελ.:336 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6882-29-2


Θέμα: "Μουσική - Θεωρία"

Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Σμολ αυτό που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε μουσική, δεν υπάρχει. Είναι ένα αποκύημα της φαντασίας, μια αφαίρεση της πράξης. Η μουσική είναι στην ουσία της μια διαδικασία, κάτι που οι άνθρωποι κάνουν. Αυτή τη διαδικασία ο συγγραφέας την ονομάζει "Μουσικοτροπία" (Musicking). Στόχος του είναι να προτείνει ένα πλαίσιο για την κατανόηση της μουσικοτροπίας ως ανθρώπινης δραστηριότητας. Προσπαθεί να δώσει μια εξήγηση στο πώς και το γιατί η συμμετοχή σε μια μουσική πράξη έχει τόσο ζωτική σημασία για τους ανθρώπους ως ξεχωριστά κοινωνικά και πολιτικά όντα. Όπως υποστηρίζει ο Σμολ, μουσικοτροπώντας μπορούμε να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους και τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη μας. Έτσι, η μουσική γίνεται ένα μέσο εξερεύνησης, επιβεβαίωσης και εκδήλωσης σχέσεων, και καθίσταται ένα πολιτικό, με την ευρεία έννοια, ζήτημα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας