*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Γιάννης Τσαρούχης με ένα ποδήλατο


Συγγραφή: · Χαρούλα Χατζηνικολάου
Έκδοση: 2009 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:30 (30χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7671-71-6


Θέμα: "Ζωγράφοι, Έλληνες" "Βιβλία - Εκπαιδευτικά προγράμματα" "Μουσεία - Εκθέσεις - Κατάλογοι"

"Η διαδρομή του ποδηλάτη σε έξι σταθμούς δεν έγινε ποτέ στην πραγματικότητα. Είναι μια ιστορία βασισμένη στα κείμενα του Γιάννη Τσαρούχη και τις πληροφορίες που έχουμε γι' αυτόν. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο θα δείτε πως κάποτε ζωγράφισε μια ολόκληρη σειρά από ποδηλάτες συνδυάζοντας εντυπώσεις από τους δρόμους της Αθήνας και του Παρισιού. Προτείνουμε να ξεκινήσετε τη βόλτα στους δύο τροχούς από τον Πειραιά του 1910. Προχωρώντας θα φτάσετε μέχρι το Παρίσι και θα αφήσετε το ποδήλατο στο περιβόλι του καλλιτέχνη, κοντά σε ένα γαλλικό χωριό στα τέλη του 1970.

Ελπίζουμε να ευχαριστηθείτε τη διαδρομή που σκοπό έχει να σας γνωρίσει τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη. Στο τετράδιο του ποδηλάτη θα καταλάβετε καλύτερα την τέχνη του. Επάνω στις μπλε γραμμές του τετραδίου, μέσα σε εισαγωγικά, θα ακούσετε τον ίδιο να μιλά σε πρώτο πρόσωπο. Στα κενά των σημειώσεων μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας παρατηρήσεις.
Καλό ταξίδι!"

Το εκπαιδευτικό έντυπο "Ο Γιάννης Τσαρούχης με ένα ποδήλατο" δημιουργήθηκε για την έκθεση "Γιάννης Τσαρούχης 1910-1989" που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο Οδού Πειραιώς, από τις 19 Δεκεμβρίου 2009 έως τις 14 Μαρτίου 2010.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας