*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θρησκευτικά Α΄ λυκείου

Ορθόδοξη πίστη και λατρεία


Συγγραφή: ·Σταυρούλα Σοφού
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2010 από "Σαββάλας"
Σελ.:462 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-449-998-Χ


Θέμα: "Θρησκευτικά - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)"

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην Ορθόδοξη Πίστη και Λατρεία, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Γενικό Λύκειο. Η χριστιανική πίστη, και άρα η ορθόδοξη χριστιανική λατρεία, ξεκινάει από την εποχή της επίγειας δράσης του Χριστού, διαμορφώνεται από τους Αποστόλους και τους διαδόχους τους, ολοκληρώνεται κατά τη βυζαντινή περίοδο και καταλήγει στη σύγχρονη εποχή, διατηρώντας τη συνέχεια και την ενότητά της. Η ορθόδοξη χριστιανική λατρεία βιώνεται μέσα στην Εκκλησία με τα Μυστήρια και τις γιορτές.

Στο βιβλίο περιέχονται:
- τα κύρια σημεία και η συνοπτική απόδοση κάθε διδακτικής ενότητας,
- απαντήσεις στα "Θέματα προς συζήτηση" του σχολικού βιβλίου,
- επιπλέον στοιχεία, που συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση της διδακτικής ενότητας,
- ερωτήσεις (αντιστοίχισης, σωστού.λάθους, πολλαπλής επιλογής) σε κάθε μάθημα,
- επαναληπτικές ερωτήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου.

Μέσα από το βιβλίο αυτό επιχειρείται η θεώρηση της ορθόδοξης πίστης ως πρόταση νέου τρόπου ζωής και όχι ενός παρωχημένου και μουσειακού θεσμού. Η Ορθοδοξία, ως τρόπος ζωής, νοηματοδοτεί τη ζωή των ανθρώπων γιατί δεν έχει αδιέξοδα, αφού ο ακρογωνιαίος λίθος της είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας