*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στους δρόμους της Μικράς Ασίας

Οδοιπορικό 1890: Χίος, Σμύρνη, Αϊδίνι, Έφεσος, Καρία, Πισιδία

"Sur les routes d'Asie" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Gaston Deschamps
Μετάφραση: ·Σήφης Κασεσιάν
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2010 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:354 (21χ14), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-837-0


Θέμα: "Ταξίδια και περιηγήσεις" "Μικρά Ασία - Ιστορία"

"Κατά το βραδάκι, διακρίναμε μια πολιτεία από πέτρα. Ήταν η Σμύρνη. Είχα ακούσει τόσο πολλά γι' αυτήν, την είχα σκεφτεί τόσο πολύ, που θ' αναγνώριζα την καθάρια, τρυφηλή πόλη ανάμεσα σε εκατό άλλες. [...] Ήταν μπροστά μας, σύγχρονη και βάρβαρη, νεότατη και γηραλέα, ελληνική, γαλλική, ιταλική και τουρκική, παράξενα σύνθετη, κοσμοπολίτισσα και πολύγλωσση. Με τους μιναρέδες της εποχής του Μωάμεθ, το μουσουλμανικό νεκροταφείο της, με το πέπλο των κυπαρισσιών, τα λευκά καμπαναριά και τους πράσινους θόλους των ορθόδοξων εκκλησιών της, το γκρίζο κοπάδι των οθωμανικών σπιτιών που είχε καταφύγει πολύ μακριά προς τα άγρια υψώματα του Πάγου. Και κατά μήκος της θάλασσας, αυτή την περήφανη πρόσοψη των ευρωπαϊκών σπιτιών πάνω στα οποία κυμάτιζαν οι προξενικές σημαίες των Δυνάμεων, λες και η Δύση είχε εγκατασταθεί κυρίαρχος στην πιο όμορφη και πολυπόθητη από τις σκάλες της Εγγύς Ανατολής".

(2010) Η Ελλάδα σήμερα, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη

(2008) Όμορφες χώρες, χώρες ελληνικές, Μεταίχμιο

(1992) Η Ελλάδα σήμερα, Τροχαλία

(1990) Στους δρόμους της Μικρασίας, Τροχαλία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας