*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιατρική Νέμεση. Η απαλλοτρίωση της υγείας


Συγγραφή: · Ivan Illich
Μετάφραση: ·Βασίλης Τομανάς
Έκδοση: Ιούλιος 2010 από "Νησίδες"
Σελ.:248 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8263-50-6


Θέμα: "Ιατρική - Ιστορία" "Ιατρική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

"Το ιατρικό κατεστημένο έχει γίνει σημαντικότατη απειλή για την υγεία. Το ιατρικό επάγγελμα εξουσιάζει την ιατρική. Το αποτέλεσμα είναι ολέθριο και έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Τη νέα αυτή επιδημία ονομάζω ιατρογένεση, από τις ελληνικές λέξεις ιατρός και γένεσις. Στα ιατρικά συνέδρια συζητούνται διαρκώς τα δεινά που προκαλεί η πρόοδος της ιατρικής, οι ερευνητές εστιάζουν την προσοχή τους στη δύναμη της διάγνωσης και της θεραπείας να προκαλούν αρρώστιες, τα ιατρικά περιοδικά αφιερώνουν ολοένα περισσότερο χώρο σε παράδοξες βλάβες που προκαλεί η νοσηλεία των αρρώστων...".

Έτσι ξεκινά το βιβλίο του ο Ιβάν Ίλλιτς και εξετάζει διεξοδικά τη θέση που έφτασε να κατέχει στην κοινωνία μας η ιατρική, την ιστορική εξέλιξη του γιατρού, της υγείας, της αρρώστιας, του πόνου και του θανάτου. Προβάλλει τις απόψεις του για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής και εκθέτει τρόπους με τους οποίους θα μπορεί ο άνθρωπος να ζει αυτόνομα τη ζωή του.

"Πρόκειται για σημαντικό βιβλίο... Στις αιτιάσεις του πρέπει να δοθεί απάντηση".
("The Lancet", περιοδικό της British Medical Association)

"Επινοητική και προκλητική κριτική, που διατυπώνει ανησυχίες τις οποίες συμμεριζόμαστε όλοι".
(Franz J. Ingelfinger, M.D., στο New England Journal of Medicine)

"Διαβάστε το και μείνετε έκθαμβοι με το φως που ρίχνει".
(The New York Times)

"Ανησυχητικό και προκλητικό... Ακτινοβολεί μία επιτακτική έκκληση και μια παθιασμένη στράτευση στον ριζοσπαστικό ουμανισμό".
(New Scientist)

"Κριτική, όχι μόνο της ιατρικής, αλλά και της βιομηχανικής κοινωνίας εν γένει... Η προσέγγιση του Ίλλιτς μας αναστατώνει, με τη δύναμη των πεποιθήσεών του και το εύρος των ιδεών του".
(New Age Journal)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας