*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στην εξοχή

"The Country" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Martin Crimp
Μετάφραση: · Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη
Έκδοση: 2002 από "Νεφέλη"
Σελ.:94 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Αγγλικά θεατρικά έργα"

Το έργο του Μάρτιν Κριμπ "Στην εξοχή" είναι ένα κείμενο ουσιαστικά κρυπτογραφικό με φοβερή δύναμη και υποβλητικότητα. Πίσω από τον κοινό, καθημερινό διάλογο των ηρώων κρύβεται μια παράξενη ένταση και μια ακαθόριστη απειλή.

Οι τρεις χαρακτήρες του έργου κινούνται, ενεργούν και αντιδρούν εγκλωβισμένοι στο προσωπικό τους αδιέξοδο αποκομμένοι από τον έξω κόσμο και αδύναμοι να αντιμετωπίσουν ο ένας την πραγματικότητα του άλλου. Το παιχνίδι της πέτρας, του χαρτιού και του ψαλιδιού έχει μόνο προσωρινούς νικητές και ηττημένους.

Δύο παράγοντες στοιχειώνουν το έργο αυτό. Ο Μόρις, ο μεγάλος απών, ο καθρέφτης του έξω κόσμου, το σημείο αναφοράς, που το όνομα του και μόνο φτάνει για να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή η ισορροπία των πραγμάτων, και το νερό, σύμβολο της καθαρότητας, πραγματικής και μεταφορικής.

Ο Μάρτιν Κριμπ είναι άξιος συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων Βρετανών θεατρικών συγγραφέων (Πίντερ, Άρντεν, Όσμπορν, Γουέσκερ, Μποντ). Δεξιοτέχνης του θεατρικού λόγου, μεταφέρει τους θεατές σε ένα χώρο που ξέρει ότι οι άνθρωποι της πόλης δεν μπορούν να
αντέξουν.

Η ηρεμία της εξοχής, η ακινησία των αρχαίων μνημείων, φέρνουν τα πρόσωπα αντιμέτωπα με την πραγματικότητα. Μπροστά στη διαύγεια και την αυστηρότητα της φύσης, κι αν ακόμη μπορεί να υποκρίνεται κανείς στους άλλους, δεν μπορεί να υποκριθεί στον εαυτό του.

Ένα έργο, στο οποίο είναι αδύνατον να μείνει κανείς συναισθηματικά και εγκεφαλικά αμέτοχος.

Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας