*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η απόκρυφη ιστορία του οργασμού

"O: The Intimate History of the Orgasm" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Jonathan Margolis
Μετάφραση: ·Πόλυ Μοσχοπούλου
Επιμέλεια: ·Δάφνη Χρήστου
Έκδοση: Ιούνιος 2010 από "Αλεξάνδρεια"
Σελ.:470 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-221-477-5


Θέμα: "Σεξ - Ιστορία" "Σεξουαλική συμπεριφορά"

"Πάνω από εκατό εκατομμύρια πράξεις ερωτικής συνεύρεσης λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Άνδρες και γυναίκες επιδίδονται σε ερωτική συνεύρεση για την απόλαυσή τους εδώ και πάνω από εκατό χιλιάδες χρόνια. Ένας πρόχειρος υπολογισμός δείχνει λοιπόν (λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο πληθυσμό της γης από το 98.000 π.Χ.) ότι οι άνθρωποι έχουν κάνει έρωτα κάπου 1.200 τρισεκατομμύρια φορές μέχρι σήμερα. Σίγουρα, δεν μπορεί να ήταν άσχημα κάθε φορά."

Από μια άποψη, ο οργασμός δεν είναι τίποτα το σπουδαίο -απλώς και μόνο ένα εκρηκτικό ωστικό κύμα στο νευρικό σύστημα που, τρέχοντας με 156 μίλια την ώρα, προκαλεί σπασμό στη δημιουργική, δεξιά πλευρά του εγκεφάλου και μας στέλνει ικανοποιημένους για ύπνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι αξιώνονται μόλις δώδεκα λεπτά οργασμικής έκστασης το χρόνο. Κάποιοι δεν τη βρίσκουν ποτέ. Ωστόσο η επιδίωξή της, μέσα και πέρα από κάθε είδους σεξουαλικά ταμπού, ορίζει μεγάλο μέρος της ζωής παντού και πάντα.

Στο σεμνότυφο Εδιμβούργο του 18ου αιώνα, οι κύριοι της καλής κοινωνίας ανήκαν σε μια επιφανή λέσχη αυνανισμού. Και μέχρι τη δεκαετία του 1920, γυναίκες στην Ευρώπη και την Αμερική αγόραζαν δονητές που διαφημίζονταν σε ευυπόληπτα γυναικεία περιοδικά σαν εύχρηστες οικιακές συσκευές.
Άραγε ο δικός μας αιώνας θα είναι ο χρυσός αιώνας του οργασμού; Ή μήπως οι άνθρωποι στον αρχαίο κόσμο ήταν ακόμη πιο προσηλωμένοι στην επίτευξή του απ' ό,τι εμείς σήμερα; Και γιατί σε άλλες εποχές ή πολιτισμούς η σεξουαλική επιθυμία και η οργασμική απόλαυση θεωρούνταν η επιτομή του κακού;

Αντλώντας από τη βιολογία, τη φιλολογία, την ανθρωπολογία, την ψυχολογία, την τεχνολογία, ο Τζόναθαν Μαργκόλις ανιχνεύει τη μυστική ιστορία τόσο του γυναικείου όσο και του ανδρικού οργασμού από τους ανθρώπους των σπηλαίων μέχρι την εποχή του Viagra και του Sex and the City.

Η πρώτη ιστορία του οργασμού που ολοκληρώθηκε ποτέ. Μια ξέφρενη κούρσα στις κορυφώσεις και τους καταποντισμούς της ερωτικής ζωής επωνύμων και ανωνύμων, από την αρχή μέχρι σήμερα. Το τέλειο δώρο γι' αυτόν ή αυτήν που αγαπάτε.

"Εκτός από την ανάγκη για οξυγόνο και τροφή, η επιδίωξη του οργασμού υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα καθοριστικά στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην εξέλιξη της ιστορίας. Βαθιά όσο και η ανάγκη για την αγάπη (και ακόμα βαθύτερη για τους περισσότερους ανθρώπους), η ακόρεστη δίψα για οργασμό έχτισε και γκρέμισε γάμους και δυναστείες, ενέπνευσε ποιήματα, θεατρικά και έργα και μυθιστορήματα, εξολόθρευσε ανθρώπινες ζωές με τα αφροδίσια νοσήματα, ενώ γέννησε και έθρεψε μια παγκοσμίως διαδεδομένη βιομηχανία σεξ, από το χώρο της μόδας μέχρι τον κινηματογράφο και την πορνογραφία...
Παρά τη φαινομενική όμως σημασία του σε όλες ουσιαστικά τις κουλτούρες και τις χώρες του κόσμου, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη αφήγηση για τον οργασμό, για την ελάχιστα γνωστή, άκρως μυστική ιστορία του, για τη βιολογία, την ανθρωπολογία, την ψυχολογία, την τεχνολογία και την κοινωνιολογία του, για τον πολιτισμικό ρόλο και τη φιλολογία του. Γι' αυτό ακριβώς, εκτός από το γεγονός ότι ο οργασμός μού αρέσει πολύ, έγραψα αυτό το βιβλίο."

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

"Σ' αυτό το εξαιρετικά διασκεδαστικό και πληροφοριακό βιβλίο ο Μαργκόλις εκθέτει με πλούσιες, αξιοθαύμαστες λεπτομέρειες την πολυποίκιλη εμπειρία της σεξουαλικότητας πέρα από την απλή και αναγκαία πράξη της αναπαραγωγής. Από τη συγκεκριμένη βιολογία του ανθρώπινου σώματος μέχρι την ασύλληπτη ποικιλία πολιτισμικών κανόνων και πρακτικών σε περασμένους και σημερινούς πολιτισμούς, παρουσιάζει μια υπέροχα γραμμένη, διεισδυτική θεώρηση των ανθρώπινων σεξουαλικών αναζητήσεων, ικανοποιήσεων και ματαιώσεων... Δίχως σαλιαρίσματα ούτε σεμνοτυφίες, ο Μαργκόλις δίνει ένα ζωηρό, υποβλητικό έργο που σίγουρα θα πυροδοτήσει πολλές νυχτερινές συνομιλίες."
("Publishers Weekly")

"Δεν υπάρχει κλάδος της επιστήμης που να μη χρησιμοποιεί ο Μαργκόλις για να εξερευνήσει το συναρπαστικό του θέμα. Και το δροσερό, εκλεπτυσμένο γράψιμό του συμβάλλει στο αποτέλεσμα."
(Patricia Monaghan)

"Απελευθερώνοντας τον οργασμό από τους καθιερωμένους λόγους της σεξουαλικής ηθικής και πολιτικής, το σημαντικό αυτό έργο μας αφήνει να μάθουμε και, το σημαντικότερο, να γελάσουμε λίγο για το σεξ."
(Ian Kerner)

"Διηγηθείτε το και θα ζωντανέψει τα πάρτι και τα γλέντια σας... Το βιβλίο του Μαργκόλις είναι πλούσιο σε υπέροχες αφηγήσεις γύρω από τους οργασμούς των σπουδαίων και των ενάρετων, παλιότερων και σημερινών."
("Erotic Review")

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας