*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ειρμολόγιον


Συγγραφή: ·Σωφρόνιος Ευστρατιάδης
Επιμέλεια: · Αντώνιος Δ. Παναγιώτου ·Δήμητρα Ι. Μονιού ·Νικολέτα Ι. Μονιού
Έκδοση: 2006 από "Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη"
Σελ.:348 (25χ18), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-88098-7-8


Θέμα: "Ύμνοι"

Με πολύ ευνοϊκά σχόλια έγινε δεκτή η έκδοση του Ειρμολογίου του Σωφρονίου Ευστρατιάδου, Μητροπολίτου πρ. Λεοντοπόλεως, το 1932 στο Παρίσι από τους κύκλους των Βυζαντινολόγων. Για πρώτη φορά οι ασχολούμενοι με τις Βυζαντινές σπουδές και κυρίως όσοι ειδικεύονταν στην Υμνογραφία διέθεταν ένα πολύτιμο βοήθημα, το οποίο τους προσέφερε σχεδόν το σύνολο των ειρμών των κανόνων εκδεδομένων κατά στίχους. Στο ίδιο έργο για πρώτη φορά αποδόθηκε, κατά τεκμήριον ορθά, η πατρότητα των ειρμών στους αντιστοίχους ποιητές των. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο το βιβλίο σύντομα βραβεύθηκε από τον εν Παρισίοις Σύλλογον προς ενίσχυσιν των Ελληνικών Σπουδών.
Όμως, ο μικρός αριθμός των αντιτύπων και η μεγάλη ζήτηση του βιβλίου το κατέστησαν σύντομα σπάνιο, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρούνται τυχεροί οι κάτοχοι των ολίγων αντιτύπων του και οι ερευνητές να το ανευρίσκουν μόνον σε μεγάλες βιβλιοθήκες. Εκτός τούτου, έως σήμερα δεν έχει εκδοθή άλλο ανάλογο έργο πληρέστερο εκείνου, που θα μπορούσε να το αντικαταστήση. Συνεπώς, οι εκδότες υμνογραφικών κειμένων και ιδιαιτέρως κανόνων είναι υποχρεωμένοι να ανατρέχουν πάντοτε σε αυτό.
Κατόπιν των ανωτέρω, κρίναμε χρήσιμη και απαραίτητη την επανέκδοση του Ειρμολογίου, πιστεύοντας ότι τούτο θα βοηθήση τους Βυζαντινολόγους, ιδιαίτερα τους ασχολούμενους με την υμνογραφία. Το Ειρμολόγιο θεωρούμε ότι θα είναι χρήσιμο και για τους ευρύτερα ασχολούμενους με την εκκλησιαστική ποίηση, φιλολόγους, θεολόγους, μουσικολόγους, ιεροψάλτες και τον κάθε πεπαιδευμένο πιστό.
Στην παρούσα έκδοση αναπαράγεται επακριβώς το κείμενο του αειμνήστου συγγραφέως, απηλλαγμένο -κατά το δυνατόν- των λαθών, που από αβλεψία ή τυπογραφική αμέλεια παρεισέφρησαν στην α' έκδοση. Επί πλέον καταβλήθηκε προσπάθεια για την αρτιότερη παρουσίαση της μορφής του έργου.
[...]
(από το προλογικό σημείωμα)

(1995) Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας