*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ερέτρια: Ματιές σε μια αρχαία πόλη

Από τις 26 Απριλίου έως και τις 25 Αυγούστου 2010 παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η περιοδική έκθεση ''Ερέτρια: Ματιές σε μια αρχαία πόλη''.

Η έκθεση που διοργανώνεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την ΙΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και με την πρωτοβουλία της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, θα αφηγείται το παρελθόν της πόλης της Ερέτριας και της κεντρικής Εύβοιας από τις απαρχές μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Σκοπός της έκθεσης είναι μια ζωντανή και πρωτότυπη παρουσίαση της ζωής μιας αρχαίας ελληνικής πόλης μέσα από τα ευρήματα των ανασκαφών, σχεδιαστικές αναπαραστάσεις, μακέτες και προβολές βίντεο. Η έκθεση πραγματοποιείται με δαπάνες της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, η οποία αποτελεί τη μοναδική μόνιμη αρχαιολογική αποστολή εκτός των συνόρων της Ελβετίας. Από την ίδρυσή της, το 1964, ανασκάπτει και μελετά τα κατάλοιπα της αρχαίας Ερέτριας στην Εύβοια. Όλα τα κτίρια, τα οποία έχουν διερευνήσει Ελβετοί αρχαιολόγοι, έχουν συντηρηθεί και τα περισσότερα είναι επισκέψιμα για το κοινό.

Η έκθεση πλαισιώνεται από σχέδια και μακέτες σε κλίμακα 1:50 που αναπαριστούν μερικά από τα πιο σημαντικά κτίρια της Ερέτριας. Υδατογραφίες απεικονίζουν τοπία της Ερέτριας κατά την αρχαιότητα ή σκηνές της καθημερινής ζωής, ενώ τα συνοδευτικά βίντεο καλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη σύγχρονη πόλη, με τα αρχαιολογικά λείψανα και τα διάφορα στάδια της ανασκαφής.

Ο επιστημονικός κατάλογος της έκθεσης αποτελείται από λήμματα και φωτογραφίες των 437 αντικειμένων, τα οποία έχουν συγγράψει διακεκριμένοι Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας