*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τέχνη και επικοινωνία


Συγγραφή: · Γιώργος Ν. Κάρτερ
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Γαβριηλίδης"
Σελ.:97 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-336-520-3


Θέμα: "Επικοινωνία (Κοινωνικές επιστήμες)" "Αισθητική" "Τέχνη - Θεωρία"

Η Τέχνη είναι αισθητική επικοινωνία. Αυτή η απλή φράση μοιάζει να είναι ο ορισμός της Τέχνης. Όμως δεν είναι, γιατί οι δύο έννοιες που περιέχονται σε αυτήν δεν έχουν καταληκτικά οριστεί. Είναι, ωστόσο, η φράση-κλειδί που ανοίγει τη θεματική είσοδο: η Τέχνη είναι αισθητική επικοινωνία. Έχουμε, λοιπόν, εδώ την έννοια της αισθητικής και την έννοια της επικοινωνίας, που μαζί ορίζουν κατά προσέγγιση την έννοια της Τέχνης.

Αν η "επικοινωνία" σαν λέξη μας είναι πιο οικεία και δεν είναι φορτωμένη με πολλές ερμηνείες, η "αισθητική" είναι έννοια πολύσημη, που η εκφραστική σύγχρονων καλλιτεχνών κυρίως και οι απόψεις ορισμένων θεωρητικών της τέχνης έχουν αλλοιώσει ή διαλύσει τα συστατικά χαρακτηριστικά της.
Η επικοινωνία είναι πολύ πιο παλιά από την αισθητική. Χρονολογείται από την εποχή του πρωτόγονου ανθρώπου, που πάνω στους βράχους των σπηλαίων χάραζε σχήματα, σύμβολα-κώδικες, είτε για να επικοινωνήσει, μέσω αυτών, με τους θεούς του, είτε για να ενημερώσει τους συντρόφους του για κάποιο γεγονός. [...]

(απόσπασμα από το βιβλίο)

(2009) Η μέθοδος των τριών + 1, Γαβριηλίδης

(2008) Ανιχνεύσεις και εκτιμήσεις, Γαβριηλίδης

(2007) Κατά παντός υπευθύνου, Γαβριηλίδης

(2004) Ελληνική ραδιοφωνία τηλεόραση, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2003) Το λάλον αίμα, Ιωλκός

(2002) Η εκρηκτική εικοσαετία 1949-1967, Σχολή Μωραΐτη. Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας

(2000) Καθημερούσιαι ειδήσεις, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.)

(1999) Οίκος ενοχής, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας