*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δήµητρα και Περσεφόνη

Διδάγµατα από ένα µύθο


Συγγραφή: ·Tamara Agha - Jaffar
Μετάφραση: ·Άδωνις Σάμψων
Έκδοση: Ιούνιος 2010 από "Καρδαμίτσα"
Σελ.:35 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-354-258-Χ


Θέμα: "Μυθολογία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική"

Ο κλασικός ελληνικός µύθος για τη θεά Δήµητρα και της κόρης της Περσεφόνη που αποτελεί το θέµα του οµηρικού Ύµνου στη Δήµητρα έχει χρησιµοποιηθεί πολλές φορές για να εξηγήσει το κύκλο των εποχών. Εντούτοις, µια προσέγγιση πιο προσεκτική θα αποκαλύψει αντιλήψεις για τη ζωή και τον θάνατο, την απώλεια και την συνδιαλλαγή, τον πόνο και την επούλωση τραυµατικών καταστάσεων.

Στο κείµενο αυτό επιδιώκεται να απεικονιστεί η αδιάκοπη σηµασία και συνάφεια του µύθου της Δήµητρας και της Περσεφόνης µε τη σηµερινή κοινωνία. Τα τρία πρώτα κεφάλαια προσφέρουν µια περίληψη της οµηρικής ιστορίας και εξετάζουν τον µύθο από τη σκοπιά της µητέρας και της κόρης.
Στα κεφάλαια που ακολουθούν γίνεται συζήτηση για τον συµβολισµό κρίσιµων πραγµάτων, τον ρόλο της γυναικείας προστασίας, την ανδρική προοπτική που εκπροσωπούν ο Ζευς και ο Ήλιος, το ρόλο του Άδη και τη σηµασία του Κάτω Κόσµου, το θέµα του βιασµού, και τα χρήσιµα µαθήµατα που προκύπτουν για θεραπεία και γνώση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας