*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ιστορία μιας εικόνας

Η εικόνα της Πεντηκοστής

"L'icone de la Pentecote" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Νικόλαος Ozoline
Μετάφραση: · Σπύρος Μαρίνης
Έκδοση: Απρίλιος 2010 από "Αρμός"
Σελ.:240 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-527-575-9


Θέμα: "Τέχνη - Ιστορία " "Αγιογραφία" "Εικόνες"

Τα μνημεία αποδεικνύουν ότι κατά την βυζαντινή εποχή η μοναδική εορταστική εικόνα της Πεντηκοστής έφερε την επιγραφή "Η Πεντηκοστή". Η διαμόρφωση της εικόνας της Καθόδου του Αγίου Πνεύματος έγινε αμέσως μετά την εικονομαχική εποχή, στα χρόνια του Μεγάλου Φωτίου.
Η αξία του βιβλίου του π. Νικολάου Ozoline σχετικά με την εικόνα της Πεντηκοστής έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι ο συγγραφέας, έχοντας λάβει μία κατάρτιση θεολογικής βάσης, προσπάθησε να εξοικειωθεί, με τις μεθόδους και τα δεδομένα της ιστορίας της τέχνης. Πιθανώς κάποια από τα συμπεράσματά του να τύχουν κριτικής από μέρους των θεολόγων, ενώ οι ιστορικοί, να βρουν ότι, τελικά, δεν ενδιαφέρει και πολύ αν η Θεοτόκος αναπαριστάνεται ή όχι στην εικόνα της Πεντηκοστής.
Ο συγγραφέας, μέσα από τον χρόνο και την ιστορία, αναλύει την ιστορία της Εικόνας της Πεντηκοστής από τους Βυζαντινούς μέχρι τους νεότερους χρόνους μέσα από τα παρακάτω κεφάλαια:
- Απεικονίσεις σχετικές με τον αρχέγονο εορτασμό του πασχαλινού πεντηκονθημέρου
- Η παλαιοχριστιανική απεικόνιση του Χριστού Διδάσκοντος και η εικόνα της Πεντηκοστής
- Η imago clipeata της προετοιμασίας του θρόνου ως Τριαδικό σύμβολο μέσα στην αναπαράσταση της Καθόδου του Αγίου Πνεύματος.
- Η σωτηρία των εθνών και η σωτηρία του κόσμου μέσα στην εικονογραφία της Καθόδου του Αγίου Πνεύματος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας