*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ευγένιος Βούλγαρης 1716-1806

Παρακαταθήκες εκκλησιαστικού ήθους: Λόγος πανηγυρικός εις τον άγιον Ανδρέαν τον Πρωτόκλητον: Οικουμενικόν Πατριαρχείον, Φανάριον, 30 Νοεμβρίου 1759 (250 χρόνια από την εκφώνησή του)


Συγγραφή: · Κωνσταντίνος Π. Θύμης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2009 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:123 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-93-1684-0


Θέμα: "Νεοελληνικός διαφωτισμός " "Λόγιοι"

Το σημαντικό αυτό επιστημονικού χαρακτήρα έργο στο πρώτο μέρος εστιάζει στον βίο, το έργο και την σημαντική εκκλησιαστική προσφορά του Ευγένιου Βούλγαρη, [...] στο δεύτερο μέρος πραγματοποιείται η επιμελημένη έκδοση, του πανηγυρικού λόγου του Ευγένιου Βούλγαρη "εις τον Άγιον Ανδρέαν τον Πρωτόκλητον", που εκφωνήθηκε από τον ίδιον κατά τον πρώτο επίσημο εορτασμό μετά την επανέναρξη και καθιέρωση της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου την 30ήν Νοεμβρίου του έτους 1759. Επίσης υπάρχει εκτενής εισαγωγή καθώς και άλλα αρχειακού χαρακτήρα έγγραφα.

Ο Κερκύρας και Παξών, Νεκτάριος

[...] σήμερον αποκατεστάθη η παρούσα και δικαιοτάτη της Κωνσταντινουπόλεως εορτή· σήμερον απέλαβε την αξιόχρεον ευχαριστίαν ο εορταζόμενος· σήμερον εφανέρωσαν την οφειλομένην ευγνωμοσύνην οι εορτασταί· και σήμερον καθώς και άλλοτε εις άλλας πολλάς περιστάσεις, έδειξε την πατριαρχικήν μέριμναν και φροντίδα, την οποίαν έχει εις τα της Εκκλησίας, ο μέγας ημών Εκκλησιαστής, τιμώντας με επίσημον τελετήν λαμπράς πανηγύρεως τον Πρωτόκλητον φίλον του Θεού, της Εκκλησίας ταύτης την πρώτην μετά την πρώτην αρχήν, και τον πρώτον μετά τον πρώτον θεμέλιον.

Ευγένιου Βούλγαρη, "Λόγος Πανηγυρικός εις τον Άγιον Ανδρέαν τον Πρωτόκλητον"

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας