*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παιδαγωγικό ποίημα

Ο δρόμος προς τη ζωή


Συγγραφή: · Anton S. Makarenko
Μετάφραση: ·Ζήνων Ζορζοβίλης
Έκδοση: Μάρτιος 2010 από "Σύγχρονη Εποχή"
Σελ.:336 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-451-089-4


Θέμα: "Ουκρανική λογοτεχνία"

Το Παιδαγωγικό ποίηµα αναδεικνύει τη γιγάντια προσπάθεια που κατέβαλαν οι µπολσεβίκοι προκειµένου να δηµιουργήσουν και να διαπαιδαγωγήσουν το σοβιετικό άνθρωπο, τον άνθρωπο που κλήθηκε να θεµελιώσει και να αναπτύξει το πρώτο κοινωνικό σύστηµα στην ανθρώπινη ιστορία στο οποίο καταργήθηκε η εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Έχει µεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κατέκτησε τη διεθνή αναγνώριση. Εκτιµώντας την αξία του έργου αυτού, ο Λουί Αραγκόν έγραφε: "Το βιβλίο αυτό δεν έχει προηγούµενο. Είναι ένας νέος τύπος βιβλίου. Τίποτα δεν µπορεί να σκιάσει την ακτινοβολία του ή να φράξει το µέλλον του."
"...Κι εγώ όσο πιο πολύ σκεφτόµουν και προβληµατιζόµουν τόσο έβρισκα πιο πολλές οµοιότητες ανάµεσα στα προτσές διαπαιδαγώγησης και στα συνηθισµένα προτσές της υλικής παραγωγής... Η προσωπικότητα του ανθρώπου εξακολουθούσε µέσα στη σκέψη µου να µένει τέτοια µε όλη της την πολυπλοκότητα, τον πλούτο και την οµορφιά της, όµως µου φαινόταν πως, ακριβώς γι' αυτό, απέναντί της πρέπει να χρησιµοποιήσεις πιο ακριβολογηµένους µετρητές, µε µεγαλύτερη ευθύνη κι εµπιστοσύνη... Ένας βαθύς και µελετηµένος συσχετισµός ανάµεσα στην παραγωγή και στη διαπαιδαγώγηση όχι µονάχα δεν πρόσβαλλε τη γνώµη µου για την αξία του ανθρώπου, αλλά αντίθετα, µε πότιζε µε έναν αφάνταστο σεβασµό προς τον άνθρωπο..."

(2010) Παιδαγωγικό ποίημα, Σύγχρονη Εποχή

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας