*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το κοιμητήρι της Σινέρα

"Cementiri de Sinera" (Πρωτότυπος τίτλος στα καταλανικά)

Συγγραφή: · Salvador Espriu
Μετάφραση: · Κώστας Ε. Τσιρόπουλος
Έκδοση: Νοέμβριος 1983 από "Ευθύνη"
Σελ.:48 (20χ13), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Ισπανική ποίηση"

Ήταν καιρός να γνωρίσουν οι Έλληνες έναν από τους εξέχοντες ποιητές του αιώνα μας, τον κορυφαίο καταλανό ποιητή Σαλβαδόρ Εσπρίου. Έτσι, όχι μόνο θ' ακούσουν μια φωνή που με το βάθος και την αυστηρότητα του ποιητικού της λόγου είμαι βέβαιος πως θα σπεπάσει πολλές, αλλά και θ' ανακαλύψουν έναν υψηλόκορμο ποιητή που αρδεύουν το έργο του πλούσια τα ελληνικά μυθολογικά στοιχεία.
Γιατί χώρος λειτουργικός της ύπαρξης και της δημιουργίας του Εσπρίου είναι η Μεσόγειος και πηγές της προσωπικής μυθολογίας του η Ελλάδα και η Βίβλος. Ο χώρος αυτός είναι κατάσπαρτος από τα στοιχεία που συνθέτουν μ' ευκρίνεια τον μεσογειακό κόσμο: τον ήλιο, την θάλασσα, την φύση, τη νύχτα, και μέσα στον κόσμο αυτόν ο Ποιητής υψώνει τον μελαγχολικό μεσογειακό άνθρωπο που η ευκρίνεια αυτή απογυμνώνει από ψευδαισθήσεις και παρηγοριές για να τον ωθήσει προς την ουσία της υπαρξιακής του αγωνίας που συνιστά η αήττητη διερώτηση περί του θανάτου.
[...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας