*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φούγκα

"Fugue" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Ebenezer Prout
Μετάφραση: ·Γιώργος Π. Πλουμπίδης
Επιμέλεια: ·Γιώργος Π. Πλουμπίδης
Έκδοση: Μάιος 2007 από "Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ."
Σελ.:373 (24χ17), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 979-0-69151-176-3


Θέμα: "Μουσική" "Μουσική - Θεωρία"

Η εκδοτική, επιμελητική και μεταφραστική εμπειρία δέκα ετών, αλλά και η συνειδητοποίηση της ευθύνης ειδικότερα απέναντι στις νεότερες γενιές μουσικών, μας έκανε να προχωρήσουμε στη δεύτερη έκδοση της "Φούγκας" του Εμπενέζερ Πράουτ σε δεκαπέντε αλλαγές σε σχέση με την πρώτη έκδοση:
1. Κάναμε νέα σελιδοποίηση του βιβλίου.
2. Χρησιμοποιήσαμε διαφορετικό μέγεθος και τύπο γραμματοσειράς.
3. Γράψαμε όλα τα μουσικά παραδείγματα εκ νέου στον υπολογιστή.
4. Αντικαταστήσαμε τα κλειδιά ντο με τα κλειδιά σολ και φα και τους λατινικούς αριθμούς με αραβικούς.
5. Αντιπαραβάλλαμε τη μετάφραση της πρώτης έκδοσης με την πρωτότυπη αγγλική έκδοση.
6. Διορθώσαμε τις αβλεψίες της πρώτης έκδοσης.
7. Αποκαταστήσαμε τις παραλήψεις της πρώτης έκδοσης.
8. Προσθέσαμε το Αναλυτικό Ευρετήριο αλλά και τα Μουσικά Παραδείγματα με το Ευρετήριο Συνθετών και Έργων, τα οποία απουσίαζαν από τη ρωσική έκδοση του 1900.
9. Αλλάξαμε ξενικές λέξεις με ελληνικές (λ.χ. κοντράστ-αντίθεση, πλάνο-σχέδιο, ιντερμέδιο-επεισόδιο).
10. Αναδιατάξαμε τα Περιεχόμενα και τα τοποθετήσαμε σ’ αυτή την έκδοση στην αρχή του βιβλίου.
11. Ενοποιήσαμε σε αισθητικό επίπεδο τη Φούγκα με την Ανάλυση Φούγκας, τόσο στο εξώφυλλο (χρησιμοποιώντας, λ.χ., σκληρό εξώφυλλο και ίδια χρώματα με αντίθετη χρήση), όσο και στο εσωτερικό του βιβλίου.
12. Αποκαλύψαμε τους συνθέτες και τις φούγκες από τις οποίες έχουν παρθεί ορισμένα θέματα και απαντήσεις του τέταρτου κεφαλαίου (σελ. 120-124).
13. Εμπλουτίσαμε τα μονοφωνικά θέματα των παραγράφων 36-38 προσθέτοντας δεύτερη φωνή με τα αντιθέματα ή το βάσιμο των θεμάτων των πρωτότυπων συνθέσεων ώστε να γίνονται πληρέστερα κατανοητές οι μετατροπίες.
14. Παρεμβάλαμε υποσημειώσεις με χρηστικές πληροφορίες για τους συνθέτες και τους θεωρητικούς της μουσικής (εθνικότητα, ημερομηνία γέννησης / θανάτου, επαγγελματική ιδιότητα), παραδείγματα ή αναφορά σε έργα (θεωρητικά συγγράμματα ή συνθέσεις) των οποίων εμπεριέχονται σ’ αυτό το βιβλίο, ενώ εμπλουτίσαμε επίσης ορισμένους βασικούς ορισμούς λ.χ. για το θέμα και το επεισόδιο.
15. Συγκεκριμενοποιήσαμε τους τίτλους πολλών μουσικών παραδειγμάτων σε αντιστοιχία με τους καταλόγους έργων των συνθετών (π.χ. BWV για τον Μπαχ, K.V. για τον Μότσαρτ, Hob. για τον Χάυντν).
Εκφράζω, τέλος, τις θερμές μου ευχαριστίες στους εκδότες Κώστα Παπαγρηγορίου και Χαρίλαο Νάκα για τη στήριξη τους, στον Δημήτρη Ντούλια για την εργασία του στη γραφή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή των μουσικών παραδειγμάτων και τη σελιδοποίηση του βιβλίου, όπως επίσης και στον μουσικολόγο Αλέξανδρο Χαρκιολάκη για τη βοήθειά του σε ζητήματα που αφορούν την (πρωτότυπη) αγγλική γλώσσα.

(από το σημείωμα του μεταφραστή για τη δεύτερη έκδοση)

(2007) Ανάλυση φούγκας, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας