*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χριστιανική Μεσσηνία

Μνημεία και ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Ιωάννης Α. Παναγιωτόπουλος · Βασιλική Πέννα ·Ευγενία Χαλκιά ·Ηλίας Αναγνωστάκης ·Μιχάλης Κάππας ·Βιργινία Αλμπάνη ·Νίκη Μεγαλομμάτη · Αγαμέμνων Τσελίκας
Φωτογραφία: · Γιάννης Γιαννέλος ·Πέτρος Ι. Σαραντάκης ·Μιχάλης Κάππας
Επιμέλεια: ·Πέτρος Ι. Σαραντάκης
Έκδοση: Ιανουάριος 2010 από "Μίλητος"
Σελ.:412 (35χ25), Δερματόδετο, ISBN: 960-464-118-2


Θέμα: "Εκκλησίες - Ιστορία " "Μεσσηνία - Φωτογραφικά λευκώματα"

Η Μεσσηνία μέσα στο πέρασμα των αιώνων απετέλεσε ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα, γι' αυτό και ανεδείχθη στην πορεία του χρόνου πνευματικός φάρος, ο οποίος έχει βιώσει όχι μόνο στιγμές δόξας αλλά και πλήθος δοκιμασιών.

Αδιάψευστοι μάρτυρες της ιστορικής και πολιτιστικής πορείας της μεσσηνιακής γης είναι και τα χριστιανικά μνημεία και τα ιερά της κειμήλια. Αποτελούν πραγματικούς θησαυρούς οι οποίοι τεκμηριώνουν όχι μόνον την ιστορία αλλά και το μέγεθος της ευσέβειας και της πίστης των κατοίκων της.

Η παρούσα έκδοση έχει σαν σκοπό να αναδείξει τον σημαντικό πολιτιστικό ρόλο της περιοχής αλλά και της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα από τα χριστιανικά μνημεία και τους εκκλησιαστικούς θησαυρούς, οι οποίοι διασώθηκαν από την καταστροφική φθορά του χρόνου, τη λεηλασία των κατακτητών και την ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Μεσσηνία, όχι μόνο ως τόπος τουριστικού προορισμού αλλά και ως χώρος πολιτισμού, ιστορίας, τέχνης και δημιουργίας, προβάλλεται με το παρόν συλλογικό έργο, στο οποίο καταγράφεται η μαρτυρία μιας μεγάλης ιστορικής περιόδου, από την πρωτοχριστιανική έως και τη μεταβυζαντινή εποχή, η οποία σηματοδοτεί μία από τις σημαντικότερες και ουσιαστικότερες περιόδους του τόπου και της ιστορίας του.

Η συμμετοχή στη σύνταξη του παρόντος τόμου καταξιωμένων ιστορικών και αρχαιολόγων, πανεπιστημιακών καθηγητών και διδασκάλων, ερευνητών και μελετητών, με πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, επιβεβαιώνει το αξιόπιστο και το αξιόλογο του όλου εγχειρήματος. Επίσης ο Δημήτρης Καφαντάρης, ο Πέτρος Σαραντάκης, επιμελητή της έκδοσης και ο Πανοσιολογιώτατος Aρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, συνέβαλαν ουσιαστικά για την ολοκλήρωση του έργου.

Γι' αυτό και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια, αφού κινητοποίησαν όλες τις δυνάμεις τους προκειμένου να προσφέρουνε στο κοινό τον παρόντα τόμο. Μέσα από τις σελίδες του ο καθένας θα μπορεί να θαυμάσει την πολιτιστική κληρονομιά και τους θρησκευτικούς θησαυρούς της Μεσσηνίας, στοιχεία της ελληνικότητας του τόπου και της παραδόσεώς του.

(2011) Ημερολόγιο 2012: Διοσκουρίδης, Μίλητος

(2011) Αχαΐα και νότιος Ιταλία, Σήμα Εκδοτική

(2011) Η Πελοπόννησος, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

(2011) Η Πελοπόννησος, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

(2010) Τέχνη και τεχνική της βιβλιοδεσίας, Μουσείο Μπενάκη

(2009) Ημερολόγιο 2010: Διοσκουρίδης, Μίλητος

(2006) Isolario, Adventure

(2006) Η Πελοπόννησος, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

(2006) Άγιον Όρος: Κειμήλια Πρωτάτου, Αγιορειτική Εστία

(2003) Δύο χειρόγραφοι ελληνικοί πορτολάνοι, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

(2003) Ημερολόγιο 2003: Ιωάννου Σκυλίτση, "Σύνοψις ιστοριών", Μίλητος

(1999) Η Καινή Διαθήκη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας