*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η πρώτη πρώτη σχέση

Γονείς, βρέφη και το δράμα του πρώιμου δεσμού

"The Earliest Relationship: Parents, infants and the Drama of Early Attachment" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Berry T. Brazelton · Bertrand Cramer
Μετάφραση: ·Χριστίνα Χατζηδημητρίου
Επιμέλεια: ·Γρηγόρης Αμπατζόγλου · Ζαΐρα Παπαληγούρα
Υπεύθυνος Σειράς: · Ζαΐρα Παπαληγούρα ·Γρηγόρης Αμπατζόγλου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2009 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:377 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2359-9


Θέμα: "Ψυχοθεραπεία" "Γονείς και παιδιά" "Μητέρες και παιδιά"

O T. Brazelton, παγκοσμίου φήμης παιδίατρος και ειδικός στην αναπτυξιολογία και ο Bertrand Cramer, πρωτοπόρος στην ψυχοθεραπεία μητέρας-βρέφους, συνδύασαν τις έρευνες και την κλινική πρακτική μιας ολόκληρης ζωής σε αυτό το μοναδικό και ιδιαίτερα σημαντικό βιβλίο. Για πρώτη φορά σε αυτό το βιβλίο συνδυάζονται οι έρευνες γύρω από τη βρεφική συμπεριφορά και την αλληλεπίδραση γονιών-βρέφους με τις ψυχαναλυτικές γνώσεις για τα συναισθήματα και τις φαντασιώσεις των γονιών.

Ο Berry Brazelton και ο Bertrand Cramer μας προσφέρουν μια διαυγή ματιά στις ονειροπολήσεις και τις ναρκισσιστικές ευχές των γονιών από τις οποίες αναδύεται η επιθυμία για παιδί και μας δείχνουν πώς αυτά τα συναισθήματα εξελίσσονται σε έναν ισχυρό δεσμό με το βρέφος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η "δύναμη" και "οι ικανότητες" του νεογέννητου μωρού κινητοποιούν στη συνέχεια τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες, τις ευχές και τις προσδοκίες των γονιών, δημιουργώντας τις αρχές του δεσμού γονιών-παιδιού. Στηριζόμενοι στα τελευταία ερευνητικά δεδομένα οι συγγραφείς αποσαφηνίζουν όλους τους τρόπους με τους οποίους το βρέφος συμμετέχει στο ξεκίνημα του δεσμού και τα συστατικά αυτής της πρώιμης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Στη συνέχεια αποκαλύπτουν τις "φαντασιωσικές αλληλεπιδράσεις" που δίνουν νόημα και δραματικό περιεχόμενο σε κάθε χειρονομία και έκφραση: βλέπουμε το μωρό ως Τύραννο, ως Σωτήρα ή ως μετενσάρκωση χαμένων σχέσεων του παρελθόντος.

Στο τελευταίο και πιο σημαντικό μέρος του βιβλίου, οι συγγραφείς χρησιμοποιούν τη μοναδική κοινή ματιά τους για να μας παρουσιάσουν από κοινού εννιά κλινικές περιπτώσεις που προέρχονται από την πρακτική τους. Όλοι οι επαγγελματίες που εργάζονται με μητέρες - παιδίατροι, αναπτυξιακοί και κλινικοί ψυχολόγοι, ψυχίατροι, αναπτυξιολόγοι, νοσηλευτές και κοινωνικοί λειτουργοί - καθώς και όσοι γονείς ενδιαφέρονται, θα διαπιστώσουν άμεσα την αξία του βιβλίου.

"Αυτή η πολυαναμενόμενη και ιδιαίτερα απαραίτητη δουλειά δεν προσφέρει μόνο ένα μοναδικό διπλό βλέμμα στην εγκυμοσύνη και τα πολύ πρώτα στάδια της βρεφικής ηλικίας αλλά ενσωματώνει τις ιδέες δύο πραγματικά εξαίρετων επαγγελματιών στο πεδίο της βρεφικής εργασίας. Ο Berry Brazelton πρωτοπόρος στον εντοπισμό των ατομικών διαφορών και των ικανοτήτων στην πρώτη βρεφική ηλικία, προσφέρει την πολύχρονη εμπειρία και τη σοφία του σε αυτό το γεμάτο προκλήσεις κλινικό πλαίσιο. Ο Βertrand Cramer, διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχαναλυτής και ερευνητής, μας προσφέρει τη βαθιά ψυχολογική του κατανόηση των σχέσεων βρέφους-γονιών και καθιστά δυνατή μια αξιοθαύμαστη συνεργασία".

(Stanley Greenspan Μ.D., Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζωρτζ Ουάσινγκτον)

(2009) Επάγγελμα μωρό, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας