*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Η πρώτη δεκαετία 1999-2009


Φωτογραφία: · Δημήτριος Σ. Πανάγος
Επιμέλεια: ·Ρεβέκκα Παπαδοπούλου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2009 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:367 (30χ23), Πανόδετο


Θέμα: "Φωτογραφικές συλλογές" "Βιογραφίες" "Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία, Ελληνική - Ιστορία"

Το αναμνηστικό αυτό λεύκωμα εκδίδεται προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου με αφορμή τη 10η επέτειο της Ενθρόνισής του. Έχοντας την ξεχωριστή τιμή να εργαστώ δίπλα στον Σεβασμιώτατο κατά την τελευταία δεκαετία, έζησα από κοντά τη βαθιά αγάπη του προς τον Κύριο και την Αγία του Εκκλησία, την αταλάντευτη αφοσίωσή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την εμπνευσμένη ηγεσία του. Σεπτός Ιεράρχης, διακεκριμένος ακαδημαϊκός, μεγάλος ανθρωπιστής, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πνευματικού ηγέτη.

Η πρώτη δεκαετία της ποιμαντορίας του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου ξετυλίγεται μέσα στις σελίδες αυτού του αναμνηστικού φωτογραφικού λευκώματος, καταδεικνύοντας τον πλούτο της καθημερινής ζωής και τα εξαιρετικά επιτεύγματα της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στην Αμερική υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, για την προβολή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στις ΗΠΑ.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μου στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, για τη δυνατότητα να απαθανατίσω με τη φωτογραφική μου μηχανή τις ευλογημένες τούτες στιγμές. Ολοκάρδιες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη απευθύνω προς τους μεγάλους ευεργέτες της Εκκλησίας, τον κ. Εμμανουήλ-Μιχαήλ Τζαχάρη και τη σύζυγο του Μαίρη, για την αγάπη και τη γενναιοδωρία τους. Ειδικά ευχαριστήρια στη Ρεβέκκα για την πολύτιμη συμβολή της στη δημιουργία αυτού του λευκώματος.

Θα ήθελα, τέλος, να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τον μεγάλο μου σεβασμό προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

(από τον πρόλογο του Δημητρίου Σ. Πανάγου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας