*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

... Των Ελλήνων οι κοινότητες...


Συγγραφή: ·Κώστας Γιούργος
Φωτογραφία: ·Ελευθερία Κρουστάλη · Γιάννης Γιαννέλος
Έκδοση: Νοέμβριος 2009 από "Μίλητος"
Σελ.:235 (29χ25), Πανόδετο, ISBN: 960-464-113-1


Θέμα: "Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα"

Τα Αμπελάκια Θεσσαλίας, η Μακρινίτσα Πηλίου, το Νυμφαίο Φλωρίνης, η Οία Σαντορίνης, το Πάπιγκο Ζαγορίου και ο Πάνορμος Τήνου αποτελούν τις έξι κοινότητες, τα έξι μοναδικά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, σε έξι διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα. Τα έξι αυτά ζωντανά μνημεία που έβαλαν, επιτυχώς, σαν στόχο τους "ένα μέλλον για το παρελθόν", παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Μίλητος στο ιστορικό αυτό λεύκωμα. Ένα μέλλον που είναι σήμερα παρόν και απτή απόδειξη επιτυχίας. Γυρνώντας τις πλάτες στην αυτάρεσκη μοναξιά της ιδιαιτερότητάς τους, "των Ελλήνων οι Κοινότητες" στράφηκαν στη δυναμική της συλλογικής προσπάθειας, της διασύνδεσης και αλληλοϋποστήριξης, με τη φιλοδοξία, παράλληλα, να κάνουν το Δίκτυό τους υποδειγματικό μοντέλο τοπικής ανάπτυξης.

Είναι ματαιοδοξία να επιδιώκεις τη διάσωση του παρελθόντος; Είναι οφειλή στις γενεές που έρχονται, είναι η υγιής επιθυμία να θέλεις να χαρούν οι επερχόμενοι ό,τι καλύτερο άφησαν οι απελθόντες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κωστής Γιούργος, συγγραφέας του έργου.

Οι κοινότητες αυτές χαρακτηρίζονται και συνέχονται από ένα πρότυπο αξιών που βιώνονται ανέκαθεν απαράλλακτες στον πυρήνα τους και εκφράζουν ένα σημαντικό μέρος της εθνικής κληρονομιάς του ελληνισμού, της ευρυχωρίας του και της πλούσιας ποικιλομορφίας σε μια πνευματική ενότητα πολιτισμού. Οι αξίες αυτές είναι: Η παράδοση, η λαϊκή αρχιτεκτονική και ο λαϊκός πολιτισμός. Η ήπια, ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος. Ο κοινοτικός βίος ως αυθύπαρκτος τρόπος ζωής των Ελλήνων διαποτισμένος βαθιά από την αλληλεγγύη και την επιείκεια, τη δημοκρατία και τη συνεισφορά στα κοινά του τόπου.

Επεξεργάστηκαν, έτσι, ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα προστασίας, διαχείρισης, ανάδειξης και ανάπτυξής τους, για την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων για την ένταξη νέων χρήσεων, για διαμορφώσεις δημοσίων χώρων, για έργα υποδομής, έργα διάσωσης και προστασίας παραδοσιακών αρχιτεκτονικών συνόλων, προστασίας και ανάδειξης περιοχών ειδικού ενδιαφέροντος κ.ά. Και, παράλληλα, ένα πρόγραμμα στήριξης οικονομικών δραστηριοτήτων που υπάρχουν ήδη και προώθησης νέων, αναβίωσης παραγωγικών δραστηριοτήτων επιμορφωτικού, τουριστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, και προβολής της ιστορίας, των παραδόσεων και του πολιτισμού τους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας