*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

The Olympics

Medical Care


Συγγραφή: · Χρήστος Θ. Λόλας
Έκδοση: Νοέμβριος 2009 από "Οδυσσέας"
Σελ.:327 (28χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-210-541-0


Θέμα: "Ιατρική - Ιστορία" "Ολυμπιακοί Αγώνες"

Από την αρχαιότητα, οι πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και επιστημονικές εξελίξεις, συμπεριλαμβάνοντας και τις πρωτοπορίες στην ιατρική χαρακτηρίζουν και σηματοδοτούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εφαρμογή των Ολυμπιακών Υγειονομικών Παροχών και της Ιατρικής Φροντίδας αποτελεί έναν σημαντικό τομέα στην οργάνωση και στοιχείο ζωτικής σημασίας στη φιλοξενία και διεξαγωγή επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε αυτή την καλλιτεχνική έκδοση για την συγγραφή της οποίας έχουν συμβάλλει εξειδικευμένα και έμπειρα άτομα στο θέμα αναλύονται:
- Οι Ολυμπιάδες της αρχαιότητας
- Ο ρόλος της Ελλάδας στην αναγέννηση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων
- Οι σύγχρονες Ολυμπιάδες και οι παραολυμπιάδες
- Μια συνοπτική ιστορία της αρχαίας ελληνικής ιατρικής και της ιατρικής του 20ού αιώνα
- Η ιατρική φροντίδα ειδικών γεγονότων (ιατρική μαζικών συγκεντρώσεων/γεγονότων)
- Η οργάνωση των ολυμπιακών υγειονομικών υπηρεσιών
- Ντόπινγκ και έλεγχος ντόπινγκ.

Στον επίλογο ο συντάκτης καταθέτει κάποιες πρωτότυπες ιδέες για το μέλλον, και μεταξύ άλλων προτείνει την πνευματική αναγέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων δίνοντας έμφαση στο θρησκευτικό στοιχείο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτή η έκδοση αποτελεί εργαλείο και πηγή αναφοράς για τους ανθρώπους που εμπλέκονται άμεσα με την οργάνωση των ολυμπιακών υγειονομικών υπηρεσιών, τους εθελοντές γιατρούς και στο γενικό αναγνώστη που ενδιαφέρεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας