*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η συμβολή της νομολογίας στην εξέλιξη του δικαίου περιβάλλοντος, Βιώσιμη ανάπτυξη

ΙΓ΄ Επιστημονικό Συμπόσιο Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Ιωάννης Βασιλόπουλος
Έκδοση: Νοέμβριος 2009 από "Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε."
Σελ.:250 1, ISBN: 960-445-481-1


Θέμα: "Περιβάλλον - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία "

Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι το περιβάλλον βρίσκεται σε διαρκή -και νόμιμη- άμυνα απέναντι σε αναπτυξιακά συμφέροντα κάθε είδους. Υπό το φως αυτής της, υπεραπλουστευμένης έστω, πραγματικής πάντως διαπίστωσης, το ΙΓ΄ Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Πειραιώς που διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο, εφέτος των Χανίων, αφιερώθηκε στους δικαστές και τους πολίτες που συνειδητοποιούν την αξία του περιβάλλοντος, του δίνουν υπόσταση και μάχονται για την προστασία του.

Υπό το αυτό φως και η θεματολογία του Συμποσίου, η οποία, με επίκεντρο τη συμβολή της νομολογίας στην εξέλιξη του Δικαίου Περιβάλλοντος, περιστράφηκε γύρω από τρεις άξονες:

Πρώτον, το υπόβαθρο της αναγκαιότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματικό (Χρήστος Ζερεφός), ηθικό (Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Θεοξένη) και νομικό (Θεόδωρος Παναγόπουλος, Φλωρεντία Καλδή, Νικόλαος Ρόζος και Αθανάσιος Ράντος).

Δεύτερον, τις σπουδαιότερες εκφάνσεις της περιβαλλοντικής προστασίας, ανάλογα με το προστατευτέο αγαθό, το οικιστικό περιβάλλον (Ευπραξία - Αίθρα Μαριά), το πολιτιστικό περιβάλλον (Ιωάννης Βασιλόπουλος) και το θαλάσσιο περιβάλλον (Αναστάσιος Ταμαμίδης), αλλά και με βάση τη διεθνούς δικαίου (Εμμανουέλα Δούση) και κοινοτικού, ειδικότερα, δικαίου προέλευση της προστασίας αυτής (Νικόλαος Μηλιώνης, Παναγιώτης Κανελλόπουλος) και

Τρίτον, τις ειδικότερες προσβολές που υφίστανται τα περιβαλλοντικά αγαθά από κινδύνους, όπως η διαφθορά της δημόσιας διοίκησης (Ιωάννης Κάρκαλης), οι συμβάσεις των δημοσίων έργων (Ευάγγελος Καραθανασόπουλος) και οι ελλείψεις στον πολεοδομικό σχεδιασμό (Βλάσσης Παπαγρηγορίου).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας