*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ασώματα ένα αρχαϊκό νεκροταφείο στην Ημαθία


Συγγραφή: ·Ευρυδίκη Κεφαλίδου
Έκδοση: Νοέμβριος 2009 από "Κυριακίδη Αφοί"
Σελ.:175 (29χ22), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-467-124-3


Θέμα: "Ανασκαφές (Αρχαιολογία)" "Αρχαιολογία - Ελλάς" "Μακεδονία - Ιστορία, Αρχαία"

Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζονται με εμβρίθεια, βιβλιογραφική αρτιότητα και επαρκή γνώση του αντικειμένου, όλα τα στοιχεία που συμβάλλουν στην πληρέστερη κατανόηση και στην, κατά το δυνατόν, ικανοποιητική ερμηνεία των ταφικών πρακτικών και εθίμων ενός νεκροταφείου της αρχαϊκής εποχής, κατά την οποία το Μακεδόνικο Βασίλειο γνωρίζει μια περίοδο μεγάλης ακμής. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πρόκειται για το νεκροταφείο μιας ηπειρωτικής πόλης στην ενδοχώρα της αρχαίας Μακεδονίας, καθώς παρά την πληθώρα των γνωστών, και ενίοτε ανασκαμμένων, αρχαιολογικών θέσεων των αρχαϊκών χρόνων η εποχή αυτή χρειάζεται ακόμη αποκρυπτογράφηση σε πολλά επίπεδα.

Η εμπεριστατωμένη μελέτη των ανασκαφικών δεδομένων σε συνδυασμό με τον εξονυχιστικά παρουσιασμένο κατάλογο των ευρημάτων, δίνει ένα μοναδικό σύνολο της αρχαίας Μακεδονίας, εμπλουτίζει τις γνώσεις μας και συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην βελτίωση της κατανόησης των δεδομένων για την περιοχή και την εποχή.

Με αφορμή την παρουσίαση των αντικειμένων του αρχαϊκού νεκροταφείου των Ασωμάτων παρουσιάζονται θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που αφορούν στο εμπόριο και στις συναλλαγές, στην τοπική παραγωγή, στα μετά θάνατον έθιμα και δοξασίες, αλλά και πληροφορίες για το οστεολογικό υλικό των σκελετών των τάφων, στοιχεία που δημιουργούν ένα ευρύτερο πλαίσιο γνώσεων για το βίο των αρχαίων Μακεδόνων των αρχαϊκών χρόνων σε συνάρτηση και συσχετισμό με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

(2012) Κεραμέως παίδες, Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων

(2011) Το δώρο του Διονύσου, Υπουργείο Πολιτισμού. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

(2008) Αρχαία ελληνική τραγωδία, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(1997) Γεωμετρική Ελλάδα, Καρδαμίτσα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας