*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τοπική εκπαιδευτική ιστορία: Δάσκαλοι και δασκάλες μιλούν για την ιστορία των σχολείων τους

Πρακτικά συνεδρίου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 11-12 Νοεμβρίου 2006

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Χρήστος Τζήκας
Εισήγηση: · Αντώνης Γ. Χουρδάκης ·Αστέριος Ι. Κουκούδης · Ιωάννης Κασκαμανίδης ·Δημήτριος Αθ. Σιαμάγκας · Ελένη Παταρίδου ·Γιώργος Χαλκιάς ·Κατερίνα Σαραφίδου ·Κωνσταντίνος Μαργαριτόπουλος ·Ιωάννης Α. Παπαθεμελής ·Μελαχροινή Αραμπατζή ·Ευαγγελία Γκράνα ·Αικατερίνη Παπαγεωργίου ·Στέργιος Λεβέντης ·Κωνσταντίνος Παναγόπουλος ·Αλκιβιάδης Δ. Σαλπιγκτής · Νικόλαος Θ. Γεωργιάδης · Λάζαρος Παπαδόπουλος ·Σπύρος Τρίκος ·Στυλιανός Παντουβάκης · Βασίλειος Παρασκευόπουλος ·Στυλιανή Γίδαρη ·Παναγιώτα Παπαγεωργίου ·Εμμανουήλ Αναστασόπουλος ·Θεόδωρος Μπαγιώκης · Ελένη Γ. Τζιούτζια ·Δημήτριος Τσιντίκης ·Στυλιανή Πασχούδη ·Μιχάλης Δαούτης ·κ.ά.
Έκδοση: Οκτώβριος 2009 από "Επίκεντρο"
Σελ.:271 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-458-220-8


Θέμα: "Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς"

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει εργασίες εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής για την ιστορία σχολείων της περιοχής της Μακεδονίας μέχρι το τέλος του μεσοπολέμου.
Πρόκειται για μια προσπάθεια "εμπλοκής" των μάχιμων εκπαιδευτικών στην τοπική εκπαιδευτική ιστορία, στην έρευνα των αρχείων και την ανάδειξη της ιστορίας των σχολείων που υπηρετούν, υπηρέτησαν ή φοίτησαν, όπως και στη χρήση του αρχειακού υλικού για την εκπόνηση προγραμμάτων με τους/τις μαθητές/τριές τους.
Μέσα από τις εργασίες των εκπαιδευτικών θα δούμε να παρελαύνουν στατιστικά του τοπικού μαθητικού πληθυσμού, αφηγήσεις πρώην μαθητών -τριών και εκπαιδευτικών, ζητήματα συμπεριφορών εκπαιδευτικών και μαθητών- τριών, ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση, τις διώξεις ή τον εξαναγκασμό των εκπαιδευτικών σε δράσεις, κτιριακά προβλήματα και αρχιτεκτονικές των σχολικών κτιρίων, θα δούμε να αναδύεται ο αγώνας και το μεράκι γονέων και κοινοτήτων για την ίδρυση σχολείων, θα εμφανιστούν οι συγκλήσεις και οι αποκλίσεις από τις κεντρικές κρατικές ρυθμίσεις. Τέλος, θα δούμε να ενσωματώνονται ζητήματα της προσφυγιάς, της φτώχειας, των εθνικιστικών αντιπαραθέσεων με γειτονικούς λαούς, της κατοχής και της αντίστασης, ζητήματα που επηρέασαν την οργάνωση και την εξέλιξη των σχολείων στην περιοχή της Μακεδονίας από το 19ο αιώνα μέχρι το μεσοπόλεμο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας