*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 12,93 €
Τρόφιμα και καταναλωτής
Διεπιστημονική προσέγγιση στη βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων
Συγγραφή: · Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος · Γιάννης Σωτηρόπουλος ·Ευθύμιος Μυγδάκος · Παναγιώτης Ε. Καλδής ·Βασίλειος Κρέστος ·Richard - Nicolas Lacroix · Φίλιππος Ι. Καρυπίδης ·Θωμάς Μπίντσης · Βασιλική Γιακουμάκη ·Γ. Θεοδωρίδης ·Δημήτρης Ζέρβας ·Βάιος Θ. Καραθάνος ·Ελισάβετ Γεροθανάση ·Ειρήνη Τζίμητρα - Καλογιάννη ·Βασιλική Κωσταρέλλη ·Γεώργιος Μαγλαράς · Αθανάσιος Κρυστάλλης ·Πολύμερος Χρυσοχού ·Georges Giraud ·Γεώργιος Χρυσοχοΐδης ·Λάμπρος Τσούργιαννης ·Andrew Errington ·Martyn Warren ·John Eddison ·Α. Στάμος ·Α. Τσιουμάνης ·Γεώργιος Μαλινδρέτος ·Αλεξία Κ. Γιαννουζάκου
Επιμέλεια: · Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος
Έκδοση: Ιούνιος 2009 από "Ελληνοεκδοτική"
Σελ.:262 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8458-15-3
Θέμα: "Καταναλωτές" "Τροφή"
Στο πλαίσιο μιας παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής κοινωνίας, το αγροδιατροφικό σύστημα άρχισε να διαφοροποιείται και η διατροφική πολιτική, σε παγκόσμιο επίπεδο, οργανώθηκε πάνω σε νέες βάσεις, οι οποίες όμως συχνά αναθεωρούνται, σε συνδυασμό και με τα δυσμενή αποτελέσματα της περιβαλλοντικής καταστροφής, η οποία φαίνεται πως εμφανίστηκε απειλητικά και πολύ νωρίτερα από τις προβλέψεις των ειδικών. Η τελευταία αυτή εξέλιξη γέννησε μία νέα ιδεολογία, η οποία πολύ σύντομα ανέδειξε την ανάγκη υιοθέτησης πρακτικών για την επίτευξη της λεγόμενης Βιώσιμης Κατανάλωσης.
Η έκδοση του παρόντος συλλογικού τόμου θα πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να αποτελέσει το έναυσμα για συνεχή δημοσίευση ερευνητικών εργασιών πάνω σε θέματα τροφίμων και καταναλωτή, όπως είναι η διασφάλιση της ποιότητας και τα πρότυπα για τη διασφάλιση αυτή, η βιώσιμη κατανάλωση, η διατροφική πολιτική γενικά, και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η Ελλάδα είναι μέλος της, η καταναλωτική συμπεριφορά και η προστασία του καταναλωτή από τροφικές ασθένειες, η μεσογειακή διατροφή, τα παραδοσιακά τρόφιμα ετικέτας, τα κανάλια διανομής των τροφίμων (logistics), τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα λειτουργικά τρόφιμα, η οργάνωση των καταναλωτών κ.ά.