*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το ρουμλουκιώτικο ιδίωμα


Συγγραφή: · Δημήτρης Θ. Δελιόπουλος
Έκδοση: Απρίλιος 2008 από "Σφακιανάκη Κορνηλία"
Σελ.:390 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6681-13-0


Θέμα: "Ελληνική γλώσσα - Διάλεκτοι "

Τα τοπικά ιδιώματα υπήρξαν οι μικροί θύλακες μέσα στους οποίους διαφυλάχτηκαν και διασώθηκαν σημαντικότατοι γλωσσικοί θησαυροί.
Για αιώνες πολλούς στις απομονωμένες γεωγραφικά, οικονομικά και κοινωνικά κοινότητες, ο καθημερινός διαλεκτικός λόγος, στερεωμένος γερά πάνω στην Κοινή των Ελληνιστικών χρόνων, επιβίωσε αλώβητος.
Οι ποικιλώνυμοι αλλόγλωσσοι που πέρασαν από τον τόπο μας άφησαν απλώς τα ίχνη τους, όσα χρειάζονται για να μπολιαστεί και να εμπλουτιστεί η κάθε γλώσσα.
Στις μέρες μας τα ιδιώματα, αφού επετέλεσαν το χρέος τους, παραμερίζουν, για να δώσουν τη θέση τους στη σύγχρονη Κοινή Ελληνική. Ανάμεσά τους και το Ρουμλουκιώτικο ιδίωμα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας