*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πλανήτες

"The Planets" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Dava Sobel
Μετάφραση: ·Νίκος Αποστολόπουλος
Επιμέλεια: ·Θεοφάνης Γ. Γραμμένος
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2009 από "Τραυλός"
Σελ.:316 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6640-57-4


Θέμα: "Αστρονομία"

Η Sobel κατορθώνει να κάνει τους απρόσιτους γειτονικούς μας πλανήτες -την οικογένεια του Ήλιου- έναν τόπο οικείο. Εξερευνά την προέλευσή τους και τις ιδιαιτερότητές τους, όχι μόνο μέσα από το πρίσμα της λαϊκής κουλτούρας (αστρολογία, μυθολογία, επιστημονική φαντασία) αλλά και μέσα από την ποίηση, τη μουσική και την Ιστορία.

Το βιβλίο αποκαλύπτει -με εξαιρετικά γλαφυρό και τεκμηριωμένο τρόπο- ποια είναι η θέση του ανθρώπου στο αχανές Σύμπαν, και παράλληλα ικανοποιεί ακόμη και τις πιο απαιτητικές προσδοκίες όσων ατενίζουν με δέος το νυχτερινό ουρανό.

"Όσοι προσεγγίζουν για πρώτη φορά την πλανητική αστρονομία, θα βρουν στους Πλανήτες μια έξυπνη σύνοψη των πρόσφατων ευρημάτων σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κάθε πλανήτη. Όσοι παρακολουθούν με λαχτάρα τα ταξίδια των Mariner, των Voyager και των Viking στο ηλιακό μας σύστημα, θα ερωτευτούν το μακρινό μας Σύμπαν για άλλη μια φορά."
("The New York Times Sunday Book Review")

"Καθένα από τα κεφάλαια αυτού του βιβλίου είναι ένα ξεχωριστό διαμάντι. Η συγγραφέας διηγείται τη "ζωή" του κάθε πλανήτη χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη με υπερβολικές επιστημονικές λεπτομέρειες. Είναι το γνωστό άγγιγμα της Sobel: απίστευτα παράξενες ιστορίες αναμειγμένες με τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία της NASA."
("The Washington Post")

Ήλιος: ο αστέρας της Γενέσεως. Ερμής: ο πλανήτης της μυθολογίας. Αφροδίτη: η κρυφή όψη του κάλλους. Άρης: ο τόπος της επιστημονικής φαντασίας. Δίας: οι αποκαλύψεις της αστρολογίας. Κρόνος: η μουσική των σφαιρών. Πλούτωνας: το πέρασμα των Α.Τ.Ι.Α.
Γη: η επιστήμη της γεωγραφίας. Ουρανός και Ποσειδώνας: το άρωμα του νυχτερινού αέρα... Ένα ταξίδι· μια ολοζώντανη εξερεύνηση των πλανητών που διαβάζεται απνευστί.

Δεν υπάρχει βιβλίο σαν κι αυτό. Κάθε σελίδα του κρύβει κάτι για τον καθένα: μυθολογία, ποίηση, επιστημονική φαντασία, γεωλογία, κοσμολογία, ακόμη και ετυμολογία. Διαβάζοντας αυτό το γλαφυρό δοκίμιο της κυρίας Sobel, αισθάνεσαι το μαγικό άγγιγμα της συγγραφέως· αφήνεσαι στη γοητεία ενός ταξιδιού στα άδυτα του ηλιακού μας συστήματος. Κάθε πλανήτης μια ξεχωριστή προσωπικότητα, μια διαφορετική όψη, μια ιδιαίτερη ιστορία, μια αποκαλυπτική "ζωή".
(The New York Times)

(2023) Ρολόγια εν πλω, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

(1997) Το στίγμα των θαλασσών, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας